OLYMPIC KREYEL SPORT

1973

Wedstrijdverslag Post New Entry

OLKS - REAL DAMSHEIDE 31-08-2019

Posted by olympickreyelsport on September 2, 2019 at 7:35 AM

Op deze laatste dag van augustus traden we in het strijdperk tegen Real Damsheide,(niet te verwarren met de roemruchte Spaanse Koninklijke).

Het was een zonovergoten dag en het beloofde dan ook zwaar te worden,temeer daar wij maar nipt 11 man op de been kregen en Damsheide kon rekenen op een 4-tal mensen meer,wat zeker een voordeel was bij temperaturen die opliepen tot boven de 30 graden,(in de arena mag je daar nog enkele graden bijtellen.

We zagen al snel dat dit Damsheide niet veel meer had van de ploeg die we kortgeleden met ruime cijfers wegzetten en wisten dan ook niet goed waaraan ons te verwachten toen Ludwig klokslag half 3 de wedstrijd aanvatte.

OLKS nam dadelijk een rustig initiatief en posteerde zich nadrukkelijk op de helft van de tegenstander,Damsheide liet begaan,het tempo lag laag.

Desondanks slaagde OLKS er toch in vrij snel enkele goede aanvallen in mekaar te boksen,Damsheide kwam nooit in de buurt van onze achterste linie,dit betekende dat Lennert,Raf,Bérke en Tom naar hartenlust konden inschuiven en hier ook gretig gebruik van maakten,Marnik kon werkloos alles vanop een afstandje bekijken.

Zoals gezegd slaagde Kreyel erin enkele degelijke aanvallen op te zetten,Damsheide werd telkens rustig uit verband gespeeld enkel de laatste pass kwam er niet helemaal uit,plots waren we dan toch heel dicht bij de 1 - 0 toen Jochem verrassend schoot vanuit de draai maar zijn schot uit mekaar zag spatten op de dwarsligger,daar kwam Damsheide goed weg,en het bleef hier niet bij,Damsheide gaf zoveel ruimte en tijd dat er wel iets moest gebeuren,Björn,Dieter en Jochem kregen verschillende keren de kans om aan te leggen vanuit de tweede lijn maar ofwel gingen de schoten naast of ze waren te zwak,de 0 - 0 bleef behouden.

Ook na de drankpauze eenzelfde beeld,OLKS naarstig zoekend naar een opening,het leverde enkele hoekschoppen op waarop Rodin twee keer gevaarlijk inkopte,vooral de tweede zorgde voor een stukje holderdebolder gecaramboleer in de kleine backarea van Damsheide,de bal wou vooralsnog niet in het net.

Op slag van rust kreeg Rodin nog de beste kans,na een combinatie Glenn - Jean mocht hij alleen richting doelman,wel op de hielen gezeten door een Damsheider,Rodin drukte af maar raakte de bal te zacht,de doelman was nog bijna verrast maar kon in extremis de bal toch nog in hoekschop pareren.

In een volgende fase ging een (jonge) Damsheider plots tegen de grond,(het spel had zich inmiddels reeds verplaatst naar de andere zijde van het terrein),leek het eerst op een spierblessure dan ging de man na een eerste checkup plots helemaal van zichzelf,een rechtstreeks gevolg van het moordend tempo hem door Raf opgelegd ....Ludwig besloot dat het welletjes was en floot voor de rust.

In de tweede helft uiteraard geen wijzigingen bij ons,zij posteerden wel enkele nieuwe mensen tussen de lijnen,dat kon misschien nog gevaarlijk worden.

Het was opnieuw een beetje aftasten of de krachtsverhoudingen nog steeds (ongeveer) hetzelfde waren,dat leek niet het geval te zijn want plots slaagde Damsheide er warempel in om door te dringen tot bij Marnik,waren diens tussenkomsten in de eerste periode beperkt gebleven tot wat plukballetjes en 'n enkele opraper dan zag hij nu de tegenstander tot in de gevarenzone komen,niet dat dit dadelijk leidde tot grote moeilijkheden,dat niet,maar het kon een indicatie zijn,een voorbode van wat mogelijk volgen zou.

Het Damsheider stormpje ging vrij snel liggen en na een kleine 10 minuten was het spelbeeld min of meer hetzelfde als in de eerste helft,met 1 verschil,Damsheide greep de luttele mogelijkheden die ze kregen aan om voor (een beetje) onrust te zorgen in onze gelederen.

Zo stond Raf geregeld tegen 2 mensen,zijn rechtstreekse tegenstander (een ware tempobeul) en de tegenstander van Glenn,die uitzakte naar de flank van Raf...aanvankelijk hadden we niet dadelijk een antwoord,maar dat werd opgelost met het verzetten van enkele pionnen,we konden verder,net als in de eerste helft leverde dat een aantal leuke combinaties op,maar weer kwam de laatste pass er niet uit of de afwerking liet te wensen over,net als in de eerste helft mochten ondermeer Dieter,Björn,Glenn,Rodin en Jochem aanleggen vanuit de tweede lijn,ze kregen weer alle tijd en ruimte,maar weer lukte het niet,al waren we er weer een keer heel dichtbij toen weer eens het doelhout getroffen werd.

Bij de tweede drankpauze kon er even overlegd worden hoe we het verder gingen aanpakken,we waren er rotsvast van overtuigd dat wanneer we het geduld en de rust bewaarden er loon naar werken zou volgen.

En ei zo na was het zover,na een snelle combinatie over onze linkerflank,ingeluid door Bérke,Lennert en Tom werd Björn de 16 ingestuurd,de hoek was schuin maar Björn kon toch uithalen,dit keer bracht de staak redding.

Stilaan gingen we de eindfase in en het werd nu toch wel echt tijd om te oogsten,het bleef nu echter wel opletten voor de counters van Damsheide,die werden talrijker,onze verdedigende mensen lieten zich echter niet ringeloren en plots kwam dan toch ons moment,Jochem had al enkele pogingen ondernomen om met een gemeten steekbal iemand te lanceren,met Rodin lukte dat doch hij kon zijn poging niet kadreren en besloot voorlangs,enkele nieuwe pogingen mislukten maar dit was de goede.....

Jochem stak de bal centraal tussen de bezoekende verdediger door,Jean liep in het gat en passeerde in één beweging de doelman,hij kon scoren.Dit gebeurde niet ,Jean liet de eer aan de oplettende Björn die beter geplaatst stond,1 - 0, eindelijk.

Echter heftig Damsheideprotest die meenden dat Björn vanuit buitenspelpositie vertrok,wat helemaal niet zo was,op het moment dat Jean zijn passeerbeweging maakte stond Björn nog achter hem...

Ludwig was niet te vermurwen en de 1 - 0 stond er,in de volgende fase liet Ludwig zien dat er met hem niet te sollen viel,enkele Damsheiders bleven mekkeren,Ludwig floot prompt fout tegen,de gemoederen leken nog meer te verhitten (wat wil je met die temperaturen),dat werd er niet beter op toen Jochem 2 minuten na de 1 - 0 zelf door de mazen van het net glipte en alleen op de doelman af mocht rennen...hij schoot de bal 10 centimeter naast de verste paal,maar wel aan de verkeerde kant...Buitenspel volgens Damsheide die nu overal wel wat fout in zagen,dit was echter totaal niet het geval,Jochem wrong hier gewoon een grote kans vakkundig de nek om.

Hoewel die 2 - 0 een correctere weergave zou zijn geweest van het spelbeeld,(4 of 5 - 0 had zeker ook gekund) bleef de 1 - 0 uiteindelijk op het scorebord.

Dik verdiende overwinning waarop niets af te dingen valt.

OLKS - Damsheide 1 - 0

Doelpunt 60ste minuut Björn 1 - 0

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments