OLYMPIC KREYEL SPORT

1973

Wedstrijdverslag Post New Entry

OLKS - HOEK VV 17-08-2019

Posted by olympickreyelsport on August 18, 2019 at 7:50 AM

Op deze druilerige zaterdagmiddag 16 augustus speelden we tegen Hoek VV,een ploeg
die we in het voorjaar toen zij de eerste keer in splinternieuwe uitrusting mochten aantreden, afdroogden met 1 - 8, 'n week later kregen wij van de veteranen van Gerdingen van hetzelfde laken 'n broek,dat was ik niet vergeten.
Benieuwd hoe het vandaag zou uitdraaien met beide teams waarop
die nieuwe uitrustingvloek leek te liggen.
Wij kenden nogal wat problemen om een evenwichtig elftal tussen de lijnen te brengen,
vooral centraal achterin baarde één en ander Jochem toch wat zorgen,
uiteindelijk stelde Jean (van alle markten thuis die man) zich vrijwillig aan
om de centrale positie achterin aan te nemen.
De eerste minuten werd er wat afgetast en het spel golfde gezapig over en weer,
na een 5-tal minuten echter nam Kreyel het heft resoluut in handen en schoof het zwaartepunt van het spel een stevig eind richting thuisdoel,Koen,(neem de term zwaartepunt nu niet
te letterlijk), werd al snel de linkerflank afgestuurd maar zijn schot ging richting
verste cornervlag,(het vizier behoefde nog enige finetuning).
OLKS was in die fase van de wedstrijd wel degelijk baas,al bleef het door het natte gladde veld uitkijken voor doorschietende ballen,zeker in onze verdediging daar die voor een flink deel
niet op mekaar ingespeeld was.
We mogen echter zeggen dat wij degelijk onze streng trokken en vrij weinig tot geen
echt gevaar lieten passeren.Zo werd andermaal een thuisaanval door een gepaste tussenkomst van onze defensie afgebroken in de embryonale fase,een snelle balwisseling
met als afsluiter Björn die waarlijk schitterend Koen bediende,BAM,de 0 - 1 stond er en
dat was verdiend.Kreyel bleef rustig meester over de situatie,Jean nam geen onnodige risico's en knalde al eens een bal buiten (iets wat zelden gebeurt maar door het gladde veld en het feit dat het ietwat onwennig was moesten risico's geschuwd worden.).
Dat werd even later duidelijk toen Hoek een aanval opzette , Jean onderschepte de diepe bal met de glimlach en draaide rond de opzittende hoekaanvaller,die hem uiteindelijk een duw gaf en zo terug in balbezit kwam,duidelijke overtreding maar niet gefloten,gelukkig kon Jean tijdig herstellen en kon Marnik de bal oprapen.
De scheidsrechter was dus niet erg consequent in zijn beslissingen,we namen daarop resoluut het heft terug in handen. Dit resulteerde al snel in de 0 - 2,bijna een kopie van het eerste doelpunt,weer een bijzonder snelle balwisseling,alleen was het dit keer Koen die Björn een doelpunt voorschotelde,Björn kogelde het geschenk hard in de netten,we konden weer wat geruster ademen.
Olks had de wedstrijd nu goed onder controle en kampeerde nadrukkelijk op de Hoek-helft.
er waren nog wat kansen en kansjes,maar ofwel talmden we te lang of werden verkeerde beslissingen genomen,in elk geval verzuimden we in die fase van de wedstrijd de tegenstander (zo goed als) definitief uit te tellen.
Eén en ander leidde ertoe dat zij zichzelf in de wedstrijd knokten,een aantal onder hen
vrij letterlijk,maar het mocht van de referee.
Even later luidde een foute beslissing van de scheids misschien wel het keerpunt
van de wedstrijd in,hun linksvoor mocht in duidelijk buitenspel doorgaan,wij leken de aanval
af te weren,er volgde een moment van verwarring,het gros van Kreyel dacht dat het buitenspel uiteindelijk toch gefloten was want wij namen onze startposities reeds terug in......niks was echter minder waar en zo kon Hoek VV op een diefje terug in de wedstrijd komen,
protest hielp niks en de 1 - 2 stond er.
De eerste helft kabbelde verder naar zijn eind en we gingen rusten met 1 doelpunt voorsprong.
Chrisje kwam in de tweede helft in de plaats van Raf,voor de rest bleef alles gelijk.
Hoek startte furieus,het joeg duidelijk op een snelle gelijkmaker,we werden vastgespijkerd op het eigen doel en slaagden er niet in verder dan de middenlijn te komen alvorens weer balverlies te lijden.Hierdoor werd de druk op onze achterste linie groot,toch slaagden Lennert,Chrisje en Daan er in om de steeds meer opzittende thuisspelers een stapje
voor te blijven,lang mocht dit echter niet meer duren want dit konden we niet blijven houden.
Konden Lennert Daan en Chrisje aanvankelijk de tegenstander nog buiten - of aan de rand van onze 16 een halt toeroepen,hierbij nog flink gesteund door onze centrale middenvelders Jochem en Glenn,en een ver terugzakkende Björn,dan penetreerde Hoek VV steeds verder in onze backarea,Marnik kon enkele keren gepast redden en Jean stond enkele keren op de juiste plaats om in extremis een doelpunt af te weren.
Op het kwartier (minuut 50) leek Hoek VV dan toch op weg naar de gelijkmaker,maar weer zat Jean er net tussen met de hak en zo week de bal af tegen de paal,het bleef 1 - 2.
OLKS trok zich op aan het overleven van de moeilijke fase en speelde zich terug in de wedstrijd,eerst schoorvoetend via enkele counters,scherpe counters waarop de thuisdoelman een aantal keer gepast redding moest brengen,maar het was toch "net niet",dan leek Martijn eindelijk op weg om de bevrijdende 1 - 3 aan te tekenen,hij draaide zichzelf mooi voorbij een aantal tegenstrevers maar zijn lob ging zowel over de keeper alsook over de lege muit.
Niet dat OLKS nu het heft stevig terug in handen had,zeker niet,de tegenstander deed goed mee en het spel meanderde van links naar rechts en van voor naar achter.
een tiental minuten voor tijd was er andermaal een counter over onze rechterflank,Jean waakte en elk risico schuwend trapte hij de bal simpel over de zijlijn.
Op deze inworp slaagde Hoek VV erin een hoekschop af te dwingen,scherpe voorzet en een flagrante dekkingsfout bij ons maakte dat het 2 - 2 werd.
Het spreekt vanzelf dat dit voor Hoek VV een enorme boost en voor ons een even zo grote opdoffer was.
Hoek besloot nog eens alles op alles te zetten en ze gooiden (voor zover ze dat al niet deden) alles in de strijd,en dan vooral fysiek,bij ons was het nu alle hens aan dek,het zouden nog 10 moeilijke minuten worden.
Hoek slaagde er enkele keren in om gevaar te zaaien,maar telkens zat er wel iemand van ons tussen,Daan,Björn,Lennert,zij hielden verschillende keren het slot op de deur,en OLKS deed meer,met grote verbetenheid knokte het zich terug naar voor en prompt kreeg Björn een mogelijkheid,hij besloot voorlangs,even later was het weer aan Martijn,hij wrong zich andermaal voorbij een aantal een paar Hoekspelers,deed alles goed,Koen knalde de teruglegger hoog de wolken in,dit had,nee moest de 2 - 3 geweest zijn.
De partij liep stilaan op zijn eind,er waren rond beide doelgebieden nog enkele hete standjes,echter zonder groot rechtstreeks doelgevaar,scoren lukte niet meer en zo eindigde deze wedstrijd op een 2 - 2 gelijkspel,iets waar Hoek VV gezien het aantal zuivere kansen het gelukkigst mee moet zijn.
Wij bleven gezien het scoreverloop en de hogere karaatswaarde onzer (gemiste) kansen een beetje met een wrange nasmaak achter.
Ik had na de wedstrijd nog een kort gesprek met Bert,hij vond het vandaag niet goed,wat mag,men mag echter bepaalde zaken niet uit het oog verliezen,de weersomstandigheden,onze onuitgegeven opstelling,tel daarbij nog de kwaliteit van onze kansen en de scheidsrechterlijke fout die hen terug in de wedstrijd katapulteert,allemaal dingen die de wedstrijd onuitwisbaar beïnvloeden,ook vond hij dat ik risico's nam,(terwijl ik die net nadrukkelijk geschuwd heb),1 klein foutje (hoewel,het was niet eens 'n fout),waar ik door een duidelijke duwfout de bal zoals vermeld aan de tegenstander moet laten,ik herstel dit echter zelf,anders waren we op een tweede scheidsrechterlijke dwaling gebotst,iets wat we zeker niet verdienden.
We kunnen elke bal risicoloos de tribunes inkeilen maar daarvoor komen onze 68000 trouwe fans - en Socio's niet naar het stadion.
2 - 2 was voor Hoek VV een succes,voor ons uiteindelijk een lichte afknapper,als er iemand
de winst verdiende,dan toch wel wij,zij het met slechts een licht voordeel.

Uw reporter ter plaatse.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments