OLYMPIC KREYEL SPORT

1973

Wedstrijdverslag Post New Entry

OLKS - KWB KAULILLE 10-08-19

Posted by olympickreyelsport on August 12, 2019 at 3:40 AM

Met KWB Kaulille kregen we een tegenstander voorgeschoteld waarvan we op voorhand wisten dat het zeer moeilijk zou zijn om een resultaat neer te zetten,met recht en reden kunnen we stellen dat dit team één van de beste ploegen in het recreatieve circuit is,er acteren mensen die slechts luttele tijd geleden nog in eerste elftallen aan de slag waren en nagenoeg allen genoten een opleiding die reikte tot reserve of seniors,.

Het ging moeilijk worden tegen een getalenteerde ploeg waar de oudste speler rond de 35 draait terwijl er bij ons een stuk of 4 dat getal met 15 a 20 jaar overstijgen.

Het beste er van maken en toeslaan wanneer mogelijk is dan het aangewezen devies.

Raf begon op de bank en voor de rest namen Jochem,Bérke,Chrisje,Glenn,Marnik,Maurits,Koen,Björn,Lennert,Tom en Jean de honneurs waar.

De wedstrijd begon tot mijn verrassing vrij evenwichtig,een KWB dat ons niet gelijk vastzette en een snelle beslissing wou afdwingen,of stak ons plannetje goed in mekaar?!

Na een tiental minuten duwde KWB een eerste keer het gaspedaal iets dieper in en het was ogenblikkelijk alle hens aan dek voor al wat Kreyel was maar wonderwel overleefden we die eerste versnelling met toch een 2 - 3 flitsende combinaties van KWB die grote gaten in onze defensie reten,scoren lukte hen nog niet hoewel we toch kunnen spreken van meer dan halve kansen.

De KWB-storm ging liggen en wij staken zowaar de neus aan het venster,legden op onze beurt een paar leuke combinaties op de mat maar allemaal te ver van de zone van de waarheid,dat deden we even later een stuk beter toen we er in slaagden Koen af te zonderen voor de bezoekende doelman,Koen besloot nipt voorlangs,het was de beste kans van de wedstrijd tot dat tijdstip,hadden we het momentum laten passeren? Dat zou later in de wedstrijd moeten blijken.

KWB was wel even geschrokken en nam de teugels die ze even ietwat lieten vieren terug in handen,het leidde dadelijk tot weer enkele snelle balwisselingen waarop wij geen antwoord hadden en enkele degelijke mogelijkheden,maar ofwel zaten wij er altijd nipt tussen of Marnik,die overigens een sterke wedstrijd speelde zat er tussen.

Rusten gingen we met 0 - 0,voor ons een beetje gevleid maar wel met de wetenschap dat de beste kans van de wedstrijd voor ons was geweest.

De tweede helft kwam Raf tussen de lijnen ipv Lennert die met een lichte blessure kampte,hierdoor moest er op verschillende plekken in het elftal geschoven worden.

Daar was niks van te merken want onze start in die tweede helft mag zondermeer sterk genoemd worden.

De rollen waren omgekeerd en nu waren wij het die KWB vrijwel overal de loef afstaken,een beetje tot onze eigen verbazing,uit ervaring weet ik dat je dan als je de kansen krijgt moet toeslaan.

En die kansen kwamen er,aanvankelijk kleine mogelijkheden waarvan het geen schande was dat we ze niet benutten maar plots,na een klein kwartier in de tweede periode slaagden we er opnieuw in Koen alleen voor doel te brengen,dit mondde uit in een 100 procent doelkans,Koen knalde even hard als hoog over,samengeteld met zijn eerste de beste kans van de wedstrijd,een halve minuut later mocht Marnik de bal uit zijn netten vissen want KWB,het beu zijnde draaide de rollen om en in een bliksemsnelle tegenaanval scoorden ze de 0 - 1, dat luidde meteen het einde van ons "baas zijn" in,het was nu al KWB wat de klok sloeg en OLKS dat achter een steeds meer ongrijpbare bal aanholde,het duurde dan ook niet lang of KWB tekende de 0 - 2 aan,al ging dit wel heel makkelijk.Toch gaven we het nog niet helemaal op en we probeerden een vuist te maken,Koen kwam nog eens dicht bij een goal maar de bal likte de doelpaal aan de verkeerde kant en de 0 - 2 bleef dus behouden. Niet iedereen bij ons stond mentaal even sterk en toen KWB even later de overdreven 0 - 3 cijfers op het bord zette gingen de schouders en de hoofden helemaal naar beneden,OLKS was rijp voor de slachtbank en het hoeft niet te verbazen dat ook de 0 - 4 er nog heel gemakkelijk kwam.

Gelukkig besloot Wim ons uit ons lijden te verlossen en hij sloot het treffen af.

0 - 4 ,een overdreven uitslag,kregen we de eerste helft iets te veel dan kregen we de tweede helft te veel tegen,de zege van KWB Kaulille is absoluut verdiend,maar een 0 - 2 was een juistere weergave geweest.

Er blijft ook het gegeven dat de 2 beste kansen van de wedstrijd de onze waren en beide bij een 0 - 0 stand,de tweede sloot een sterke,de sterkste periode van ons in de wedstrijd af en KWB sloeg toe,het momentum,zoals eerder vermeld. Twee keer lieten we na om die kantelmomenten in ons voordeel te laten vallen,en daar betaal je een prijs voor.

Volgende week bekampen we Hoek VV om 15 uur aan de scoutsrally in Pelt, allen daarheen .

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments