OLYMPIC KREYEL SPORT

1973

Wedstrijdverslag Post New Entry

OLKS - VET GERDINGEN 23-02-2019

Posted by olympickreyelsport on February 25, 2019 at 7:35 AM

Zaterdag 23 februari,een datum waar het bij Kreyel al een tijdje over ging want dat kon wel eens de dag worden waarop wij onze tiende overwinning op rij zouden boeken,het speciale daaraan was dat het tegen ons zwart beest,de veteranen van Gerdingen zou zijn,een ploeg waartegen we al een tijdje niet meer konden zegevieren.

Deze dag had alles om in de OLKS-annalen als historisch geboekstaafd te worden,schitterend weer,schitterende nieuwe tenues (met dank aan onze sponsor)......

DE VLOEK VAN DE NIEUWE UITRUSTING

we waren allen ruim op tijd in het stadion want eerst was er nog een fotosessie zowel individueel als in groep om de nieuwe tenues te promoten...

De wedstrijd dan,we waren vastbesloten om voor onszelf,de weer talrijk opgekomen fans en onze sponsors iets neer te zetten.

Toch sluimerde er iets van twijfel in de groep,Hoek VV,onze tegenstander van vorige week was immers tegen ons in volledige nieuwe uitrusting afgegaan als een gieter,zouden wij,OLKS,de vloek het hoofd kunnen bieden.

Senne had een luxeprobleem want hij kon kiezen uit 18 namen,Marnik in doel,daarvoor Tom,Eddy,Chris en Chrisje,Senne en Lennert vormden samen met Jochem het middenveld wijl Joeri,Björn en Daan van voor postvatten,de bank was voor Raf,Bérke,Koen,Maurits,Dieter,Rodin en Jean.

Ludwig floot de wedstrijd op gang en het was Gerdingen dat het initiatief naar zich toe trok,OLKS liep van meetaf achter een ongrijpbare bal en al snel was Gerdingen een eerste keer gevaarlijk,een schijnbaar onschuldig schot ging Marnik (verblind door de zon?) door de handen en hij moest zich lichtjes reppen om het leer te beletten de doellijn te overschrijden.Wie nu had gedacht dat dit het signaal voor OLKS was om een ommekeer te bewerkstelligen kwam bedrogen uit,integendeel,het was de voorbode van meer Gerdingen,kon Marnik op een nieuwe doelpoging nogmaals redding brengen dan was het de volgende keer ijskoud raak,we werden op een hoopje gespeeld,weggecombineerd en logischerwijze viel de 0-1 en nog was het niet gedaan,een ijskoude douche volgde toen Marnik een schot niet kon klemmen en de 0-2 genadeloos tegen de netten ging.

Al snel gingen er stemmen op dat er een onevenwicht in onze ploeg zat,Jochem kwam er als eerste af even later gevolgd door Eddy,hun vervangers waren Koen en Dieter,op papier twee sterkhouders.

Denken dat dit het gezicht van de wedstrijd zou veranderen was een brug te ver,er kwam ietwat meer evenwicht maar gevaar vanuit OLKS-standpunt ontsproot er geenszins uit,het was Gerdingen dat de hoofdrol bleef opeisen want toen na een tussenkomst van Marnik de vrije bal in het lege doel werd geschoten floot Ludwig (fortuinlijk)voor een fout op Marnik,en toen Gerdingen even later alsnog op weg naar de 0-3 leek werden ze teruggefloten voor alweer twijfelachtig buitenspel,(het is zonder grensrechters natuurlijk niet makkelijk),maar we kwamen in elk geval goed weg.Er viel een windstilte en we konden voor het eerst een beetje gelijke tred houden met Gerdingen,toch sloegen ze vlak voor rust nog een keer ijskoud toe,een moment van besluiteloosheid werd door een Gerdingse aanvaller afgestraft met een bom in doel, 0 - 3 en we konden gaan rusten en bezinnen.

Alle bankzitters kwamen tussen de lijnen,afwachten wat dit voor de cohesie in de ploeg zou betekenen.

Was het omdat Gerdingen achterover ging leunen en zijn voorsprong wou consolideren of zaten we beter in de wedstrijd?Feit is dat we beter meespeelden,al konden we niet echt gevaarlijk zijn,het was even afwachten wie het laken,het spel naar zich toe zou trekken.

We waren in elk geval strijdvaardiger dan in de eerste periode,daar zat al een groot verschil,er werd terug geknokt voor het leer,voor mekaar ook en bij de eerste echte mogelijkheid was het dan ook raak,Rodin niet aflatend om de bal te veroveren kreeg het leer in zijn gezicht,zo in de voeten van Koen en die gaf de bal in de draai mee aan Jean,in een lange spurt naar doel miste hij niet,laag gekruiste bal binnen,1 - 3,we speelden 10 minuten.

OLKS deed weer mee,er ontstond evenwicht in het middenveld,we kregen wat mogelijkheidjes,geen echte kansen,net als Gerdingen overigens,het was allemaal net niet voor beide partijen,schoten van Koen en Björn werden in extremis afgeblokt,Chris kwam nog dicht bij een doelpunt toen hij laag en hard in de korte hoek knalde,de doelman wist echter raad met het schot.

Even later trok Bérke zich op gang,1 - 2 beweging met Senne,voorzet aan de tweede paal schot de inlopende Jean in één tijd maar verblind door de zon in het zijnet.

De tijd begon te dringen,we moesten nu toch stilaan scoren,Koen kreeg een goede schietkans maar besloot naast,een poging van Jochem die Koen was komen vervangen was éénzelfde lot beschoren,en toen even later Jochem een bal mooi aflegde tot bij Jean en de bal net toen hij wou afdrukken een halve meter versprong wisten we dat het ook deze keer tegen Gerdingen niet voor ons zou zijn.

We bleven ons best doen,speelden een verdienstelijke tweede helft maar moesten uiteindelijk onder ogen zien dat dit Gerdingen ons een verdiende eerste nederlaag van 2019 toediende, 1 - 3 verlies met de wetenschap dat er blijkbaar toch een vloek op de nieuwe tenues rust.

Volgende week geven we de veteranen van Eksel partij,intussen kunnen we ons bezinnen hoe we in het vervolg die veteranen van Gerdingen dienen aan te pakken.

OLKS - Veteranen Gerdingen 1 - 3

Doelpunten:

8ste 0 - 1

22ste 0 - 2

34ste 0 - 3

45ste 1 - 3 Jean.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments