OLYMPIC KREYEL SPORT

1973

Wedstrijdverslag Post New Entry

view:  full / summary

OLKS - FC BAZAAR 05-01-2019

Posted by olympickreyelsport on January 8, 2019 at 6:05 PM Comments comments (0)

Zaterdag 5 januari 2019,onze eerste wedstrijd van het nieuwe jaar en je kan stellen dat
het al dadelijk een kraker van jewelste was,de wedstrijd tegen FC Bazaar ging om niks minder dan de onvervalste titel van beste recreavoetbalploeg van Bocholt Siddie,(voor zover dat nog iets voorstelt).Het was in elk geval niet te merken aan de publieke belangstelling,
die was,ondanks het feit dat onze zuidtribune momenteel gesloten is (renovatiewerken en daardoor opdrijving van de capaciteit dringen zich op) toch weer groot.

Wij startten met ouderdomsdekens Chrisje en Jean op de bank.
Toen Wim de wedstrijd op gang floot merkte je aan alles dat deze ploegen lange tijd niet meer tegen mekaar in de arena stonden,het was een aftasten van mekaar bij een uiterst laag tempo. OLKS wierp het "aftastkeurslijf" (we speelden tenslotte thuis) als eerste af en nam het heft nadrukkelijk in handen.Dit leidde onmiddellijk tot een mogelijkheid voor Joeri,hij nam het nieuwjaarsgeschenk niet aan en Bazaar kwam een eerste keer goed weg.Even later opnieuw Joeri,onzelfzuchtig speelde hij Björn aan,maar die tikte de bal onbegrijpelijk naast het lege doel,het had 2 - 0 kunnen,en eigenlijk moeten zijn.Inmiddels hadden wij het middenveld,waar zij heel veel ruimte lieten,stevig in handen,zij schakelden in balbezit echter heel snel om en daar lag het gevaar voor ons,want even na onze tweede kans waren zij daar een eerste keer,hun pocketspits verscheen vrij voor Kristof,hij aarzelde te lang en daardoor kon Chris Aegten nog redding brengen.Wij waren duidelijk de beste ploeg en even later mocht Joeri dat onderstrepen door een zoveelste grote mogelijkheid niet te verzilveren,dit keer landde zijn lob een eind over het bezoekende doel en het bleef 0 - 0.Wij waren dan wel baas toch waren de kansen die we kregen grotendeels te wijten aan fouten van FC Bazaar,zij kregen niet echt kansen maar als ze er al eens in slaagden om tot in onze 16 te komen was het meestal ook omdat we te slap weerwerk boden en hun bijna een vrijgeleide gaven.

Inmiddels gingen we slotfase van de eerste helft in en het venijn zat in de staart,Joeri,immer op loer liggend werd door Senne in het Bazaarstraatje gestuurd,de bal leek verloren maar een korte aarzeling tussen Bazaardoelman Craehgs en laatste man Jaeken was fataal,Joeri zat er met een spitsenpootje tussen en dit keer verdween zijn lob in doel,1 - 0,ideaal moment om te scoren.

Minuten later mocht Joeri zijn linkerflank nog eens afdweilen,zijn voorzet verdween na een rare capriool van de bal in doel,2 - 0,afwerker van dienst was Rodin.

En nog was het niet gedaan,want Joeri mocht nog eens op avontuur trekken en ook dit keer kende hij geen genade en de 3-0 stond op het scorebord,Wim floot de teams de kleedkamers in.

Ondanks de voorsprong wijzigde selectieheer Seneca het team toch op 2 plaatsen,Chrisje kwam voor Raf en Jean nam Rodins plaats in.

Aanvankelijk ging OLKS op zijn elan door,Bazaar werd vastgespijkerd op hun eigen helft,we kregen wat halve mogelijkheden,veel ging over onze (succesvolle) linkse flank,vooralsnog zonder fortuin want de 3 - 0 bleef behouden.

Tot Joeri zich nog eens kon bevrijden,onder luid protest (buitenspel) mocht hij doorgaan,dit keer bracht de Bazaardoelman echter redding,ten koste van een hoekschop.Joeri zette zich zelf achter de bal en de bal werd waarlijk schitterend in doel verlengd door Jochem,4 - 0,we waren een kwartier ver in de tweede helft en de stekker werd uit de wedstrijd getrokken door OLKS.

Niks mis mee zou men zeggen bij deze stand op dit tijdstip in de wedstrijd,maar ipv de bal rustig van voet tot voet te tikken en te loeren op eventuele mogelijkheden begonnen wij ons schuldig te maken aan het voortdurend hanteren van de lange bal,onoordeelkundig en onzorgvuldig,want er gingen meer ballen verloren dan dat er ter bestemming kwamen.

Op die manier stonden wij Bazaar toe terug in de wedstrijd te komen,een goed kwartier voor tijd slaagden zij er in de 4 - 1 te scoren,op zich geen man overboord.

Wij slaagden er maar niet in de motor terug op gang te trekken,verder dan enkele slappe schotjes van Jean en Joeri kwamen we niet,Bazaar daarentegen leek als bevrijd te spelen en onze getormenteerde afweer kraakte onder de bestendige geseling van de Bazaarwals.

Vooral Eddy had een bezige namiddag,zijn rechtstreekse opponent was het exponent van grootste gevaar bij de Bazaar,eerst kopte hij nog eens net naast,hierbij goed gehinderd door Björn,even later konden meerdere Bazaarspelers in een scrimmage voor het OLKS-doel de bal niet in het net leggen en slechts minuten later kon Chrisje Bloemen een bal voor open doelmond in extremis wegwerken.Bazaar bleef jagen op die aansluitingstreffer en gaf ons zo de mogelijkheid om de score uit te diepen en de wedstrijd binnen te halen,Joeri speelde Björn goed aan,Bazaardoelman Craeghs was geslagen maar nu bracht een verdediger van FC Bazaar redding door de bal weg te vegen voor de aandringende Björn.

De laatste grote mogelijkheid was voor FC Bazaar,scherpe counter,vrij vlot doorheen onze defensie,Kristof leek in verlegenheid gebracht maar dit keer was het Eddy die de bal nipt uit de voor ons nadelige baan kon halen.

De eerste wedstrijd kabbelde naar zijn einde,FC Bazaar,moegestreden gaf zich over,wij namen het geschenkje in dank aan en Wim vond het goed zo.

OLKS - FC BAZAAR 4 - 1

Toeschouwers: 68794

Joeri 1 - 0

Rodin 2 - 0

Joeri 3 - 0

Jochem 4 - 0

Bazaar 4 - 1

OLKS'er van de dag Joeri met 2 goals en 2 assists.

Nabeschouwing:

We wonnen al bij al verdiend,was het aan de rust 3 - 0 dan lieten we in die eerste helft ook een 3 - 4-tal goede mogelijkheden onbenut.Bazaar kon daar 1 kans tegenover stellen.In de tweede helft was het heel wat minder,naast ons doelpunt kregen we welgeteld 1 grote kans,Bazaar had er op hun beurt naast hun doelpunt nog een stuk of 3 - 4.

Als je de optelsom maakt kom je tot een correcte krachtsverhouding,maar voetbal is geen exacte wetenschap en als je ons vooral de tweede helft zag spelen had Bazaar ons mits een beetje geluk pijn kunnen doen.

Niet dat zij zo goed waren,het waren vooral wij die onszelf in de problemen brachten door gewoonweg te vergeten ons spel te spelen,Senne predikte in de woestijn (terug van voet tot voet spelen),en teveel spelers (ikzelf,Dieter,Jochem,Björn in de eerste helft) haalden hun normale niveau niet.

Al bij al toch een geslaagde maidenmatch in 2019,
wij blijven - of zijn tot nader order ploeg vant dorp.

JB

OLKS - PUNDERSHOEK 22-12-2018

Posted by olympickreyelsport on December 29, 2018 at 6:10 PM Comments comments (0)

OLKS neemt het op tegen Pundershoek uit Eksel,een ploeg waar ik niet veel meer dan vage herinneringen aan heb.

Bij nader inzien blijkt Pundershoek een vrij jong elftal te zijn,(iets waar de winterstop niet vreemd aan zal zijn),om onze eigen opstelling even af te gaan.....Kristof tussen de palen,Lennert Drijkoningen,'n "neuzugang" neemt de zaken centraal vanachter waar met Jochem,op de flank gesteund door enerzijds Raf,anderzijds Eddy,voor de verdediging staat ouwe getrouwe Dieter,centraal opereren Senne en gastspeler Stef,rechtsvoor is Koen,centraal Björn en Jean zorgt voor een onuitgegeven linkerflank voor OLKS.Geen Joeri,evenals geen Chrisje Bloemen,Rodin,Steff,Daan,Tom,Chris, en de "dobbel M's" (de gebroeders Marnik en Maurits Mens nvdr).

Bérke,(jaarlijkse poeperkesdeejs),is er om logische redenen ook niet bij.

Wim fluit de wedstrijd op gang in een winderige Kreyelse arena,de fans zijn ook met dit Kerstvoetbal met vele duizenden komen opdagen.We merken al heel snel dat dit Pundershoek een goed voetballende ploeg is,technisch zeer verzorgd,de bal goed rond laten gaan,dit zou best wel eens moeilijk kunnen worden.

Wij zijn echter goed bij de les,en hoewel we puur voetballend misschien iets minder zijn maken we veel,(zoniet alles),goed met onze inzet,onze over-mijn-lijk-mentaliteit.

Pundershoek mag dan technisch superieur zijn,het zijn wij die de eerste grote kans krijgen,Koen onderschept de laatste man en rondt zijn run met succes af,1-0,wij blijken uiterst effiiënt,(toch tot op dit tijdstip in de wedstrijd),want even later krijgt Stef de mogelijkheid om er 2-0 van te maken,maar alleen voor doel mist hij jammerlijk,even later doe ik het hem na,een bijna-intikker schampt mijn schoen en wordt voor de doelman een oprapertje,(onmiddellijk herinnert de harde kern van onze supporters me er aan dat mijn contractverlenging verre van in kannen en kruiken is).Even later nieuw balverlies van de Ekselse libero,Stef bedient Björn en de netten trillen een tweede keer.Kreyel staat er vandaag echt wel,de onuitgegeven linkerflank Eddy (waar blijft die man zijn energie halen) en Jean,samen meer dan een eeuw jong,Neuzugang Lennert,pal in de verdediging,de nog steeds half besoffen Senne,Dieter,onze stille kracht op het middenveld,Raf en Koen beheersen de rechterflank,tel daar de onvermijdelijke Björn nog bij....

Inmiddels delen wij de lakens uit,de slag op het middenveld is de plaats waar deze wedstrijd wordt uitgevochten,wij kraaien er meestal victorie maar vaak is het een dubbeltje op zijn kant en hangt de uitslag van details af.

Rusten gaan we met een 2 - 0 voorsprong,dat had 4 -0 kunnen,misschien wel moeten zijn,Pundershoek kwam niet tot uitgespeelde kansen,maar 1 tegendoelpunt kan een wereld van verschil inluiden.

Wij vangen de tweede periode aan met dezelfde 11,noodgedwongen,want er zijn geen wissels,hopelijk breekt ons dit in de loop van de wedstrijd niet zuur op aangezien onze opponenten,over een 14 - 15-tal spelers beschikken.

De tweede helft verloopt aanvankelijk vrij evenwichtig,wij moeten niet echt en gaan dus niet met volle overtuiging op zoek naar de (veiligere) 3 - 0,zij tonen wel de intentie om iets aan de stand te veranderen maar OLKS is vandaag in alle lijnen een toonbeeld van inzet,werkkracht en teamgeest.

Eddy en Raf dekken ultrakort en geven hun tegenstander de tijd niet ook maar iets te ondernemen,idem dito voor Jochem en Lennert,wat eventueel passeert is voor Kristof.

Na een tiental minuten is het spelbeeld dan ook terug wat het op het eind van de tweede helft was,wij die de mogelijkheden scheppen,de wind staat nu iets meer in ons voordeel en zo worden de uittrappen van Kristof vaak halve assists,hier moeten we gebruik van maken.

Senne speelt,in een combinatie met Dieter de door spurtende Jean nog eens vrij,hij kan echter niet voldoende profiteren en de stand blijft behouden.Stef mist even later een grote kans door een opgelegde kans van het duo Dieter-Senne over de linker bovenhoek te keilen..Even later Eddy naar Senne,balletje naar Jean die naar binnen komend Stef aanspeelt,dit keer mist hij niet,schot vanop een 23 meter dat verdwijnt in de linker benedenhoek,3- 0.OLKS kan nu iets meer ontspannen en als Jean luttele minuten later opnieuw in het straatje gestuurd wordt werkt hij ondanks vrij grote druk koel af,4 - 0,OLKS is nu echt losgeslagen

Kristof begint nu pas echt met assists te strooien,een verre uittrap wordt door Jean meegepikt maar de laagstaande zon verhindert diens ren naar de goal,even later opnieuw Jean,op pass van Senne,voorzet en Björn kopt overhoeks de 5 - 0 tegen de netten,Wim ziet echter een duwfout en keurt de treffer af.Koen besluit dan dat zijn moment supreme gekomen is,vanop een 20 meter neemt hij een bal op de slof die echter op de kruising uiteen spat,het blijft 4 - 0.

Kristof besluit dan dat het welletjes is en lanceert met een verre uittrap Jochem,die rondt het cadeau schitterend af,keeper op het verkeerde been en 5 - 0.

Pundershoek blijft intussen proberen en ze voetballen zeker niet onverdienstelijk,(dit is echt een goed voetballende ploeg),echte kansen scheppen ze echter niet en voor de rest is het onze verdienste dat wij hun de mogelijkheden ontnemen op het scorebord te komen.Dat bij sommige mensen de potjes dan eens over willen koken wordt snel duidelijk,hun misschien wel beste speler schopt uit pure onmacht,frustratie over de bal tegen Lennerts scheenbeen,Lennert komt er gelukkig goedkoop vanaf maar dit had veel erger kunnen zijn,Stef gaat verhaal halen maar Wim sust op een vaderlijke manier de gemoederen.

Wij besluiten een sportief orgelpunt te plaatsen,Jean,heel slim aangespeeld door Eddy,verlegt het leer naar het centrum op Senne,die gaat,zoals we allemaal weten,zelden voor eigen succes,geniaal balletje op Stef en die kan op zijn Jochems zijn tweede van de namiddag en de 6 - 0 eindstand binnen leggen.

Dit was qua beleving,qua inzet,teamspirit misschien wel onze beste wedstrijd van het jaar.

6-0 geeft zeker niet de juiste verhouding weer,wij hadden een 3 - 4 doelpunten meer moeten maken,maar we hadden er ook 2 - 3 minder kunnen maken.

Puur voetballend waren onze tegenstanders zeker niet de mindere,maar wij kunnen hen wel nog (heel wat) lesjes in efficiëntie geven,en dit ondanks een flink aantal gemiste open mogelijkheden. Deze wedstrijd was zeker een opsteker om 2018 positief af te sluiten.

OLKS - Pundershoek 6 - 0

11 Koen 1 - 0

18 Björn 2 - 0

46 Stef 3 - 0

51 Jean 4 - 0

60 Jochem 5 - 0

67 Stef 6 - 0

Toeschouwers: 73259

Scheidsrechter : Vandebosch.

WANDELING 15 - 12 - 2018

Posted by olympickreyelsport on December 17, 2018 at 3:40 AM Comments comments (0)

Geen wedstrijd dit weekend voor OLKS,maar op Kreyel is het zelden stil,
dit weekend was er de "winterwandeling" naar Het Vosseven en terug,en er zijn nog een paar andere dingen te melden.De wintermercato komt er weer aan en U weet nog wat er vorig jaar rond deze tijd speelde toen zowel De Joeri als Björn verwikkeld waren in een mogelijke overgang.

Op het einde van het jaar staat er dus steeds vanalles te gebeuren,zo is het voor de ouden
van dagen (Bloemen,Berben,Vrolix,Verstraeten en Mertens nvdr ) altijd een bang afwachten,selectieheer Seneca wenst,in samenspraak met zijn raad van 3 ,
zijnde Jochem,Dieter en Björn,oftewel de ruggengraat van ons team de ouderen slechts éénjaarscontracten aan te bieden,maw de schrik zit er bij onze senioren (nestors) stevig in
want er wordt in deze periode over de contracten beslist.

Opvallend is wel dat voornoemd 5-tal al weken zeer sterk presteert,
misschien op Chrisje Bloemen na,,maar die lult er zich toch wel weer uit en bijgevolg er in.

Afwachten of de kerstman goed nieuws brengt voor onze oude jongeren.

Volgende week of in de loop van de week blikken we terug op ons jaar.

U reporter ter plaatse.

OLKS - VET HECHTEL 08-12-2018

Posted by olympickreyelsport on December 10, 2018 at 9:00 AM Comments comments (0)

Zaterdag 8 december,wedstrijd tegen de Veteranen van Hechtel.

Door de strakke wind bij wijlen neigend naar apocalyptische omstandigheden was het geen pretje om de handschoen op te nemen tegen dit Hechtel.Eens gestart viel het al bij al evenwel nog mee,het was gewoon kijken wie zich het best kon aanpassen aan deze condities.Het beloofde niettemin een hele klus te worden want geen Senne,Daan,Rodin en Steff op het scheidsrechtersblad,bij Marnik werd een gebroken vinger gediagnostiseerd, zijn plaats onder de lat werd ingenomen door Tom,ook Chris Aegten was van de partij en werd beloond met een basisplaats,Raf en Kristof zaten op de bank,een lot dat ook Jean beschoren was na zijn lamentabele wedstrijd van vorige week,dit gebeurde in samenspraak van C. Bloemen met gelegenheidscoach Swinnen.

Wim floot het hele gebeuren op gang en het was een zoeken naar hoe men zich best staande hield aan de soms met de minuut veranderende omstandigheden,van zon naar felle windstoten die elke normale balbehandeling vrijwel onmogelijk maakte.

Wij namen licht de bovenhand op onze opponent zonder mogelijkheden te scheppen,maar we schoven wel steeds meer op richting hun doel.

We kregen het middenveld vrij stevig in handen,daar zat bij hen wel ervaring maar ook helemaal geen snelheid.

Plots waren we daar een eerste keer,een schot van Joeri afgeweerd door hun doelman,Björn schoot over in de rebound.Hechtel schoot hierdoor schijnbaar wakker en antwoordde onmiddellijk,goed opgezette aanval die nipt naast besloten werd.Maar daar waren wij weer,dit keer over rechts,Koen met iets wat het midden hield tussen een voorzet en een schot,op de paal,daarna pakte Joeri uit met een voorzet,Björn schoot aan de tweede paal binnen,maar weer zat die dekselse doelman er tussen,zo bleef het 0 - 0.

Tussendoor kwamen zij enkele keren piepen,ze hadden 'n zeer beweeglijke en balvaste speler rondlopen die overal te vinden was en voor ons best te mijden (misschien iets voor een inkomende transfer),Tom werd evenwel nauwelijks echt verontrust.Ondertussen was de wedstrijd een 25 minuten oud we voerden de druk op en slaagden erin enkele corners na mekaar af te dwingen,één zo'n afgeweerde corner belandde via Eddy,bij Joeri die in 1 tijd overnam maar de doelman weer niet kon verrassen,onorthodox ranselde deze het schot uit zijn doelvlak.We waren nu gelanceerd en even later was het Eddy die na samenspel met Jochem en Dieter,die het middenveld nog steeds beheersten,de flank afdweilde,zijn lage voorzet bereikte Joeri,maar al dan niet via de doelman ging de bal in het zijnet.Wij gingen zo op in ons aanvalsspel dat we er hun counters node bij moesten nemen,gelukkig stonden Maurits en Chrisje pal om de angel uit de meeste van hun tegenstoten te trekken,en in geval van nood was er een tot op dat punt in de wedstrijd zich opvallend koest houdende Chris om de steken die eventueel vielen op te rapen.Inmiddels waren we in het slot van de eerste helft beland en we verhoogden de druk op hun doel nog eens,een zoveelste afgeweerde corner kwam bij Joeri,die kwam niet tot een schot,de afvallende bal kwam bij Bérke,die passeerde met een snelle beweging 'n tegenstander en knalde vanop een 20 meter richting doel,de bal likte de binnenkant van de paal en verdween in de nagelnieuwe netten,1 - 0,meer dan verdiend,we mochten gaan rusten.Gelegenheidscoach Swinnen voerde toch enkele wissels door,Eddy,Chrisje en hijzelf bleven in de catacomben,Kristof,Raf en Jean betraden het strijdperk.Onder impuls van Dieter en een alom tegenwoordig zijnd Bérke pikten wij de draad op al waar we hem aan het einde van de eerste helft hadden laten liggen en grepen onze tegenstander naar de keel,Raf toonde zich,gesteund in de rug door een schitterende Maurits al dadelijk onverzettelijk in de duels.Dieter soleerde na een aantal minuten doorheen het Hechtelse middenveld en ook Bérke had zichtbaar vertrouwen getankt na zijn doelpunt.

Na een combinatie Dieter - Bérke werd Jean een eerste keer vrijgespeeld,zijn voorzet verdween aan de verkeerde kant van het doel,even later mocht hij dat nog eens overdoen,de pass van Björn leek verloren maar toch slaagde hij erin de bal te veroveren,de teruglegger werd door Björn in één tijd over doel geschoten.Nu was het de beurt aan Joeri om zich nog eens te tonen,ook hij slaagde er niet in de doelman te verontrusten.Natuurlijk kon dit niet blijven duren,Hechtel slaagde er nauwelijks in nog tot op onze helft te komen,een nieuwe aanval over rechts opgezet door Björn,een duidelijk geprikkelde Jean voorbij zijn tegenstander,even temporiserend en kijkend,halfhoge strakke voorzet op Koen die aan de eerste paal binnenkopt,2 - 0,het sein ook voor Chris Aegten om alle schroom overboord te gooien en zich als vanouds aanvallend in te schakelen,lukt het niet om zelf op doel te pegelen dan slaagt hij er wel in om na een lang ontsponnen aanval Koen de 3 - 0 op de slof te leggen,schitterende assist.

Koen hengelt vanaf dat moment steeds nadrukkelijker naar een applausvervanging.Eigenlijk is de tweede helft één lang Kreyelfestival,Hechtel slaagt er niet in om iets voldragends in mekaar te steken,ze hebben dan wel iets meer voetbal op het middenveld,maar als er daar al eens iets lukt is er geen vervolg.Koen krijgt,na lang aandringen dan toch zijn applausvervanging en het is gelegenheidscoach Swinnen die de honneurs waarneemt,hij en Dieter vinden mekaar meteen in een geoliede combinatie,Joeri kan voorbrengen waar Jean de afvallende bal in 1 tijd overneemt,het schot buigt in extremis af,gedragen door de felle wind,het blijft 3 - 0.

Even later een nieuwe aanval over heel wat stations,Raf die Maurits bereikt, 1 - 2 met Bérke,Maurits via Björn tot bij Dieter,die speelt Jochem vrij,gemeten voorzet vanop links,en aan de tweede paal hoeft Jean de 4 - 0 maar binnen te tikken,de wedstrijd kabbelt stilaan naar zijn einde,OLKS neemt genoegen met het verder controleren van het gebeuren en aan het einde klokken we af met een verdiende 4 - 0 overwinning.

OLKS - Veteranen Hechtel 4 - 0

27ste minuut Bérke 1 - 0

48ste minuut Koen 2 - 0

55ste minuut Koen 3 - 0

64ste minuut Jean 4 - 0

Scheidsrechter Vandebosch.

Toeschouwers: 78087.

JB

BROEKDUIVELS - OLKS 17-11-2018

Posted by olympickreyelsport on November 20, 2018 at 2:15 AM Comments comments (0)

Op deze zonnige maar koude zaterdagmiddag maakten we de trip naar Kinrooi om de illustere Broekduivels partij te geven,met dertienen waren we,onze grote roerganger Senne was "bek" en ook mochten we na een aantal weken absentie Koen terug begroeten,hij kreeg zowaar meteen een plek in de basis.Door de terugkomst van beide heren verhuisden Eddy en Jean naar de bank.Marnick kwam terug in doel en zijn jongere broer kreeg terug het vertrouwen centraal in de verdediging,verder de usual suspects,Dieter,Bérke,Jochem,Raf,Björn,Chrisje en de Joeri.

De wedstrijd startte voor ons niet bepaald gunstig want na amper een halve minuut spel kon Marnick de bal al een eerste keer uit zijn net vissen,we begonnen als het ware met een 1 - 0 achterstand aan de wedstrijd,en dat beterde er die eerste minuten maar niet op.

Broekduivels zetten flink en snel druk op onze spelers in balbezit en wij konden er geen antwoord op verzinnen.

Ei zo na werd het na een 5-tal minuten 2 - 0 maar dit keer was Marnick bij de pinken,een 3-tal minuten nadien was het dan toch zover en lag de bal een tweede keer in onze netten,2 - 0,we begonnen stilaan uit te gaan van een doemscenario want we waren er tot hier toe nog niet in geslaagd ook maar in de buurt van hun 16-meter te geraken.

Broekduivels zette nog even door en we kwamen noig 1 keer goed weg toen Bérke in extremis nog een bal aan de tweede paal kon wegwerken.Intussen speelden we een kwartier en kwamen we een eerste keer echt in het stuk voor.

We schoven als blok een 15-tal meter hoger en dat wierp sorteerde een eerste keer resultaat.Koen kon zich doorzetten maar zijn voorzet kon niet in doel verwerkt worden.Koen bleek zeer actief want even later vloog een schot zijner vervaarlijk richting vijandelijk doel,zonder succes.

Even later leek het dan toch raak te zijn toen Senne de bal kreeg na een combinatie Jochem - Dieter,de aanname was schitterend,zijn schot miste kracht en werd door de doelman onschadelijk gemaakt.

Nu waren we echter vertrokken en Björn leek de ban te gaan breken maar ook hij slaagde er niet in de doelman te verschalken.Even later lukte het dan toch,de Joeri,mooie voorzet vanop links en Koen duwde in één tijd binnen,2 - 1 en wij waren nadrukkelijk baas.Wij losten Broekduivels nu niet meer en toen even later een voorzet van Joeri richting tweede paal vloog leek niets Björn in de weg te liggen de 2 - 2 aan te tekenen. Niets? Toch wel,een paal,tja,die dingen maken nu eenmaal deel uit van een doel.

We togen verder op zoek naar de gelijkmaker en toen Björn vanop rechts een niet eens zo scherpe voorzet afleverde was een Broekduivel zo vriendelijk de bal in eigen doel te verwerken, 2 - 2,we hadden wat we verdienden.

We gingen nog even door maar uiteindelijk namen we,met de rust in zicht een beetje gas terug,iets wat we misschien beter niet gedaan hadden want zij kwamen er nog 1 keer uit,een rare bal caprioleerde richting ons doel,vrij centraal maar met een vreemde curve,ook marnick was blijkbaar verrast en zag de bal tot zijn - en ieders ontsteltenis in doel verdwijnen, 3 - 2,dat hadden we niet verdiend maar het waren de harde cijfers.Senne greep in en bracht Eddy en Jean,Koen en Raf,beiden nochtans goed in de wedstrijd verdwenen uit de 11.Broekduivels mocht de tweede helft op gang trappen en vanaf dat moment werden onze intenties duidelijk,nu waren wij het die hen overal opjaagden en de rol van de eerste helft was daarmee gewoon omgekeerd.Zij geraakten niet uit onze omknelling,niet dat we onmiddellijk 24-karaats kansen puurden uit ons overwicht maar dat we dichter en dichter naar hun doel slopen was wel duidelijk.

Eddy dweilde een eerste keer de linkerflank af,zijn voorzet werd nog weggewerkt,een lot dat ook Jeans "flanke" beschoren was.Ik dien even aan te stippen dat we in deze tweede helft een bijkomende moeilijkheid te duchten hadden,door de stand van de zon was er een zeer slecht zicht op onze rechterflank waartoe deze zeer moeilijk aan te spelen was,niet onbegrijpelijk.

Inmiddels waren we een 10 minuten ver in de tweede helft en de druk werd opgevoerd.Ons middenveld en Björn hadden al een aantal keer vruxhteloos geprobeerd het spel naar rechts te verleggen en nu leek men de sleutel daarvoor gevonden te hebben,de korte combinatie,Jean kon zich een eerste keer doorzetten op pass van Senne maar zijn voorzet vond geen ploegmaat,even later een nieuwe voorzet vanop rechts maar Björn kon zijn kopbal niet kadreren.

En dan was daar de 13de minuut,een wild invliegende Broekduivel,Jean glimlachend met een simpele kap,voorzet naar de tweede paal waar (meer) schoon volk van OLKS stond te wachten,Eddy werd bereikt en koel werkte hij af,3 - 3,we duwden door.De Joeri kreeg tot wel 3 - 4 keer toe een uitgelezen kans om de score op te drijven,goed gekruist,nipt naast,wild over en naast,op de doelman,allemaal dingen die hem te beurt vielen.

Even later was Eddy daar weer,de Joeri stond rond de 16 en vroeg de bal,Eddy legt goed terug maar de Joeri laat de bal passeren,on-voor-stel-baar.

Op een schaarse tegenaanval doet Broekduivels dan nog één keer van zich spreken,een afvallende bal wordt door broekduivel Bart Nouwen,(een Bocholtenaar NB) tegen de lat geschoten,we komen daar goed weg maar het zou hun enige wapenfeit in deze tweede helft blijken,buiten nog 1 scherpe voorzet waar Marnick wel raad mee weet.

Wij proberen het spel dan nog maar eens naar rechts te verleggen wat,zoals eerder aangegeven met deze zon geen sinecure is.Toch lukt dit mondjesmaat.

Een eerste keer wordt Jean volkomen onterecht teruggefloten voor buitenspel (scheidsrechter had hem niet gezien wel gehoord),een tweede keer wordt diezelfde Jean nadat hij zijn tegenstander passeert met 2 handen weggeduwd,de scheidsrechter laat begaan.

Wij wisten daar al wat KV Mechelen later op de avond tegen Lommel mocht ervaren,soms geeft een scheidsrechter hulp.

Met de moed der wanhoop bleven we zoeken naar die verlossende vierde treffer,we kregen nog wel wat mogelijkheden maar telkens zat er wel iets of iemand in de weg,het bleef uiteindelijk 3 - 3.

Je kan nu zeggen dat dit,gezien onze start al bij al nog een succes is,maar als je de hele wedstrijd bekijkt en je concludeert dat we 2/3 van de wedstrijd baas waren dan kan je niet anders dan besluiten dat we (te) karig beloond werden.

Maar de laatste weken zitten we qua spel terug in de goede flow,alleen slikken we te makkelijk doelpunten,een euvel waaraan we moeten blijven werken,dan gaan we zeker nog een fijn eindejaar tegemoet.

Volgende week komen FC De Jagers op bezoek,zo blijven we aan de maaskant.

OLKS - VET KFC HAMONT '99 09-06-2018

Posted by olympickreyelsport on June 12, 2018 at 1:40 AM Comments comments (0)

Zaterdag 9 juni,westrijd tegen de veteranen van KFC Hamont '99,een ietwat
onbekende tegenstander voor ons,alhoewel...
Deze ploeg is net als ons eigenlijk een beetje een fusieploeg geworden,
nl KFC Hamont '99 samen met de Oké-boys,een ploeg die we precies een jaar geleden nog partij gaven en waar uw reporter zelf nog ooit speelde,evenals hij een Hamonter (voetbal) verleden heeft,echt onbekend was het dus niet.
Toch wisten we niet goed wat te verwachten in deze competitieluwe tijden.
Uiteindelijk kwamen er twee min of meer vergelijkbare ploegen tussen de lijnen,
beide gestoffeerd met een aantal competitiespelers in vakantie.
Wij namen de start met Jochem in doel,Jasper,Chrisje,Eddy en Thijs bemanden
de defensie,Raf,Senne en Brecht namen de honneurs in het middenveld waar en
onze frontlijn bestond uit Tim,Björn en Jean. Bérke,die te laat was, moest noodgedwongen vrede nemen met een plaats op de bank.
Van een studieronde was geen sprake,in minuut 1 kregen we al dadelijk
2 mogelijkheden,enerzijds wist de bezoekende doelman raad met de kopbal
van Björn,anderzijds waren we onvoldoende scherp om een voorzet tegen de netten
te duwen,een veelbelovend begin......ware het niet dat hun eerste aanval,counter eigenlijk
ons voor voldongen feiten zette,0 - 1,de wedstrijd was amper 2 minuten oud.
Wij waren geenszins aangeslagen en gingen op de ingeslagen weg verder,
mooi verzorgde combinaties,snelle balwisselingen,scoren lukte echter niet,
alhoewel er mogelijkheden waren,en net als in het wedstrijdbegin pakte onze tegenstrever
ons koudweg,wederom met een dodelijke tegenaanval,ze bleken meesters in de omschakeling en de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat we tegen een leuk sterk goed voetballend geheel speelden.Enfin,na een kwartier - twintig minuten stonden we 2 doelpunten in het krijt,
het zou voorwaar niet simpel worden.Toch probeerden we met man en macht de bakens
te verzetten,1 - 2 voor de rust kon deze wedstrijd nog alle richtingen doen uit gaan.
We creëerden zeker kansen maar sprongen er slordig mee om,of de laatste pas kwam er niet uit,of hun doelman stond op de juiste plaats,er was altijd wel iets wat ons weerhield
op het scorebord te komen.
En hoe gaat dat dan,als je tegen een goed team speelt zijn daar ook risico's aan verbonden,
dit Hamont bleek een uiterst accuraat,efficiënt team te zijn,in de zone van de waarheid bovendien dodelijk precies,net de kwaliteiten die wij vandaag ontbeerden.
In elk geval,bij de rust stond het 0 - 3,dit werd wel heel moeilijk,nagenoeg onmogelijk, maartoch geloofden e er nog in,temeer daar we zeker niet slecht aan het spelen waren,integendeel zelfs.
Wij vatten de tweede speelhelft aan met dezelfde geest als we de wedstrijd begonnen waren,Eddy was Jochem in doel gaan vervangen en Bérke was voor Raf in de ploeg gekomen.Met Jochem kwam er (nog) wat meer aanvallend gewicht in de ploeg en
Bérke bracht wat extra ervaring tussen de lijnen.
Wij schoten het best uit de startblokken en er leek een doelpunt in de lucht te hangen,
Hamont werd teruggedrongen,maar een doelpunt maken lukte ons nog steeds niet,
hun doelman stond nog steeds pal en zelf waren we niet bepaald toonbeelden van
degelijke afwerking,het was,net als in de eerste periode een mix van redenen waarom het ons niet lukte.Jochem leek even later op weg naar een doelpunt maar werd (foutief??) gestopt.. Ludwig zag er geen graten in en zo bleef onze 0 op de bordjes.
We haalden even de voet van het gaspedaal wat door Hamont onmiddellijk aangegrepen werd om rond onze 16 te komen postvatten,maar wat zij kunnen,konden wij ook...dachten we.
Ikzelf werd goed gelanceerd en wilde de uitgelopen doelman met een lob verschalken....
Dat deed ik ook,alleen ging de lob een stuk naast het lege doel,dit was een goede kans maar ik bleek in hetzelfde afwerkingsbedje ziek als de anderen voor mij.Dan plots leek er toch iets
te bewegen,een zoveelste mooie aanval werd door Jochem in doel verlengd, 1 - 3,het kon nog. Ludwig greep echter in en keurde het doelpunt af wegens buitenspel,ik ga er geen uitspraken over doen of het al dan niet terecht was,daarvoor stond ik niet goed geplaatst.
Wij lieten echter niet af en geloofden nog steeds dat er iets mogelijk was,Hamont echter, speelde goed mee,en Eddy had een aantal keer een staaltje van zijn kunnen moeten tonen.
Enkele minuten later,een zoveelste goeie aanval van ons,hun doelman leek uitgespeeld,toch slaagden we er niet in de bal over de doellijn te krijgen. Dan zij weer,een Hamont dat zeer snel omschakelde,de linkerflank afdweilde en Eddy tegenvoets te grazen nam, 0 - 4,we mochten onze ambitie om in deze wedstrijd nog iets te rapen stilaan opbergen,het waren nog slechts een 10-tal speelminuten.
Toch bleven we voetballen alsof het 0 - 0 was,er werd gewerkt,er werd nog steeds
verzorgd gespeeld.
Uiteindelijk werd een hoekschop van Jean door Jasper in doel verlengd,de eer was gered.
Even later deed Jasper zijn toer nog eens over,maar dit keer blijkbaar vanuit buitenspel en
het feest ging niet door.
Uiteindelijk slaagden we er nog in een tweede keer te scoren,maar verder kwamen we
niet meer en zo verloren we onze derde wedstrijd in dit kalenderjaar.
We speelden een goede wedstrijd alleen stootten we op een uiterst efficiënt team
terwijl we zelf het tegengestelde waren vandaag.
En zonder onze gelegenheidsdoelmannen met de vinger te wijzen,(we zijn er bijzonder blij mee dat ze het willen doen),maar misschien had het 1 of 2 doelpunten gescheeld.
Dit doet echter niets af aan de verdienste van Hamont dat de overwinning ook niet gestolen heeft,zij bleken een sterke ploeg te zijn en ook nog een waartegen het plezant voetballen is,ploegen die het spelletje meespelen.
Nog een aantal weken doorbijten en we zitten alweer aan onze zomerstop,
daarna met opgeladen batterijen verder naar een mooi najaar...

OLKS - KFC Hamont '99 2 - 4

JB

OLKS - SV BREUGEJ 05-05-2018

Posted by olympickreyelsport on May 9, 2018 at 4:05 PM Comments comments (0)

Zaterdag 5 mei,opnieuw wedstrijddag,de laatste weken liep het iets minder op het veld,
maar daar zullen de gebeurtenissen rond de ploeg zeker een oorzaak in hebben gehad.
Aan alles zie je dat de geest van onze voorzitter hier nog rondwaart,zowel voor,tijdens
als na de wedstrijd.Mettertijd gaat dit vervagen maar vergeten zullen we hem nooit.
Geen Rodin,Daan,Kristof vandaag,en ook nog steeds geen Steff,ook geen Wim
waardoor Ludwig het hele gebeuren in goede banen mocht leiden.
Breugel SV,oftewel de veteranen van Kleine Brogel was de tegenstander,het was alweer enkele jaren geleden dat we deze ploeg moesten bekampen en we namen er toen vrij makkelijk afstand van,benieuwd wat dat vandaag zou geven.
We startten met Tom in doel,Bérke en Chris centraal,Raf en Chrisje op de back,Senne,
Dieter en Jochem in het midden,Joeri en Bert op de flanken en Koen diep,
op de bank zaten Eddy,Björn en mezelf.
De bezoekers mochten de wedstrijd aftrappen en het werd al meteen duidelijk,deze ploeg probeert mee te voetballen,iets wat voor de wederom massaal opgekomen bezoekers
veel leuker is dan pakweg een hoop geschoffel.
Toch was deze ploeg ook niet te beroerd om als de nood hoog was de bal zomaar hoog
in de tribunes te keilen,teneinde zichzelf even de tijd te geven zich te reorganiseren.
Al van bij de eerste baltoetsen was het duidelijk,de flow van de weken voorgaand aan
de gebeurtenissen die een licht sportieve neergang veroorzaakte was terug.
De bal ging goed rond van voet naar voet,vaak in één tijd,maar zoals gezegd,we speelden tegen een vrij goed georganiseerde tegenstrever die probeerde te "voetballen",dat werd duidelijk als zij aan de bal kwamen,want ze deden precies hetzelfde als wij,geduldig opbouwen en loeren op die mogelijkheid.
Wij namen de wedstrijd resoluut in handen en dwongen een licht veldoverwicht af,
enkel slordigheidjes bij de laatste pas,of kleine aarzelingen leidden ertoe dat we
geen echte kansen afdwongen.Dat we voorzichtig moesten zijn met dit Breugel werd heel snel duidelijk,want toen we één klein foutje maakten schakelden zij bliksemsnel om en Tom was
de eerste goalie die aan het werk werd gezet.
Voor ons het sein het gaspedaal in te duwen en Joeri een eerste keer in schietpositie
te brengen,hun doelman pareerde.Breugel was niet onder de indruk en speelde goed mee,al werden ze nu opgevangen aan de middellijn en vervolgens teruggeduwd tot voor hun eigen strafschopgebied,het begin van een belegering die onherroepelijk tot resultaat moest leiden.Bert een paar keer bijna,Joeri net niet,vreemd genoeg kwam Koen niet in het stuk voor,een off-day,zo bleek later.De wedstrijd terug,plots viel het doelpunt als het ware uit
de lucht,een iets te korte bal op Joeri,die zich eigenlijk al had neergelegd bij deze verloren bal,de bal werd terug speelbaar door een misverstand tussen twee Breugelse verdedigers,Joeri aarzelde niet en haalde uit,1 - 0,we speelden bijna 20 minuten.
Breugel diende ons onmiddellijk van repliek,ze togen richting ons doel,en slechts enkele minuten later was alles te herdoen,hun nr 8 kreeg wel erg veel tijd,(op een bepaald moment was hij de bal kwijt),en een combinatie van niet doortastend genoeg optreden en
zijn kwaliteiten zette de bordjes terug gelijk,1 - 1.
Nu was het terug onze beurt,en wij spijkerden Breugel terug vast voor de eigen 16,
Jochem kreeg op aangeven van Senne omzeggens ogenblikkelijk de mogelijkheid
op het scorebord te komen,maar zijn bal ging net naast,Bert werd op rechts nog eens gelanceerd door na een driehoekje Raf - Dieter - Jochem,ook zijn poging kende geen meeval.
Breugel probeerde intussen wel maar Chris,Chrisje,Raf en Bérke hielden de sleutel op
de deur,Tom werd weinig tot niet verontrust.Het was wachten op de onvermijdelijke Joeri
die met zijn tweede van de namiddag de 2 - 1 en zo ook de ruststand op het scorebord zette,de fans waren laaiend enthousiast,dit beloofde voor het verdere verloop van
de wedstrijd.Ondanks het feit dat het zo goed draaide voerde coach Seneca toch 3 wijzigingen door,Jochem,Bert en Raf bleven in de kleedkamers,eerder genoemde bankzitters waren
hun vervangers.
OLKS ging door zoals de eerste halbzeit,of was dit wel degelijk zinnens,maar ook Breugel bleef niet achterwege en ze lieten zien dat er terdege rekening moest gehouden worden
met hen,ze lieten de bal nog steeds goed rondgaan en op die manier bleef het voor
de toeschouwers een aangenaam kijkstuk.Door de wissels aan beide kanten was het toch
een beetje zoeken naar een nieuw elan en het dient gezegd,OLKS vond dit het snelste,
de combinaties liepen (met momenten) zo mogelijk nog beter dan in de eerste helft en instant was er dreiging.Enkele keren liep één van de onzen nipt buitenspel maar de 3 - 1 hing in de lucht,en die kwam er ook,Joeri werd door Senne,(die werkelijk met sleutelpasses strooide),
op de goede weg gezet,Joeri gooide voor tot bij Björn,iedereen verwachtte dat die de bal nog een eind zou meenemen,maar Björn controleerde en schoot de bal in één tijd achter
de verbouwereerde doelman in de netten,3 - 1,even was er licht protest van Breugel,vermeend voorafgaand buitenspel,maar Ludwig wuifde dit weg en de gemoederen bedaarden.
Breugel probeerde een vuist te maken maar kreeg geen poot aan de grond,wij waren nu echt wel de baas,het enige gevaar bestond er in dat we overhaast gingen acteren,te snel naar voren wilden,nu je voelde dat de wedstrijd definitief in ons voordeel ging kantelen wou iedereen zijn (succes)graantje meepikken.Senne predikte echter rust,en die keerde dan ook snel weder,wij gingen terug over tot de orde van de dag,verzorgd voetbal dus.
Een volgende goede aanval kwam er aan,Jean kreeg de bal van Chrisje en lanceerde Björn,die bood Koen de kans de score verder uit te diepen,maar de onfortuinlijke Koen kon ook deze mogelijkheid niet benutten.Een volgende moment was al daar,dit keer was het Eddy die mee oprukte,hij speelde de bal tot bij Dieter,combinatie met Jean die zijn man uitschakelde en meegaf aan de doorgelopen Eddy,pass van Jean iets te slordig en weg kans.Ook Chris en Chrisje bezondigden zich aan - of waren in hetzelfde bedje ziek,een degelijke aanval opzettend maar de eindpass was niet van hetzelfde niveau.Bérke bleef intussen het rustpunt
in onze achterste linie,hij continueerde het hoge peil van onze defensie,zich zelden tot nooit laten verleiden tot ondoordachte risico's...Hij en Tom,sleutel op de deur,(kunnen misschien nog aan het werk bij BEKO),doch dit geheel en al terzijde....Verder met de wedstrijd,OLKS bleef maar stormen,schoten van Joeri,Björn en Koen werden of gepareerd door de doelman,
of waren net niet goed genoeg gericht,maar dat er nog iets in de pijplijn zat was heel duidelijk.En ja hoor,daar was Björn weer,met een doelpunt,nagenoeg een kopie van zijn eerste van de middag stond het 4 - 1 en zag je de kopjes naar beneden gaan.
Nog waren we niet verzadigd en even later zetten Dieter en Jochem,die inmiddels Koen was komen vervangen,Senne in kansrijke positie in de Breugelse 16,Senne verkoos de bal nog achteruit te leggen en zo werd ook die mogelijkheid teniet gedaan.Dan Chrisje nog eens,
dit keer was zijn pas op Jean wel goed,maar nu stak een arm van een tegenstander
een stokje voor de kans.
Even later was Björn er weer,dit keer besloot hij de onoordeelkundig uitgelopen bezoekende doelman te lobben,de bal vloog richting leeg Breugeldoel maar de tik net voor de doellijn was er teveel aan en deed de bal bovenop het dak van het doel vallen,het bleef 4 - 1.
Dit was echter slechts uitstel,want toen Senne nog eens uitpakte en Jochem magistraal
in balbezit bracht bedankte deze en lepelde de 5 - 1 overhoeks binnen...
Breugel zakte nu helemaal in,Chris Aegten kon nog enkele keren oprukken,maar zijn schoten kenden geen succes,zo meanderde de wedstrijd stilaan naar het einde,Ludwig floot af.5 - 1,
we hadden een goede wedstrijd gespeeld en het lijkt erop alsof we onze kleine dip succesrijk te boven zijn gekomen,dat belooft voor de komende weken.

1 - 0 Joeri
1 - 1 Breugel
2 - 1 Joeri
3 - 1 Björn
4 - 1 Björn
5 - 1 Jochem

Toeschouwers : 78256 (waaronder weer geen Danny Swinnen,vrijkaarten lagen nochtans klaar)...

Speciale dank aan de mensen die instaan voor het extra-sportieve,de kleedkamers, kantine,het veld dat er werkelijk fantastisch bij lag..dikke merci allemaal...

Uw verslaggever ter plaatse..

JB

JEROMMEKES 2 - OLKS 21-04-2018

Posted by olympickreyelsport on April 27, 2018 at 2:30 AM Comments comments (0)

Zaterdag 21 april 2018,wedstrijd tegen Jerommekes 2,we hadden er nog over gedacht
niet te spelen,maar na een rondvraag besloten we toch onze sportieve plicht te doen
om onze veel te vroeg ontvallen voorzitter te eren en gewoon omdat hij het niet anders
gewild zou hebben.
De wedstrijd startte met een indrukwekkende minuut stilte daarna mochten wij aftrappen.
Kris Bloemen en ikzelf zaten op de bank,Tom in doel iBérke,Eddy,Kristof,Daan,Senne,Dieter,Stef,Joeri,Björn en Koen mochten beginnen.
In die aanvangsfase waren wij zonder meer de betere ploeg en na een 7-tal minuten kreeg Joeri een eerste huizenhoge kans,hij raakte de bal echter helemaal verkeerd en
de afschamper ging een heel eind naast het thuisdoel.
Jerommekes konden daar tot op dat moment niks tegenover stellen,
voor ons het sein om de druk nog op te voeren.
Koen kreeg vrij snel een tweede kans,hij mikte misschien iets te gehaast een half metertje
over de winkelhaak.
Zulke kansen mochten we niet teveel laten liggen,daarvan waren we ons maar
al te zeer bewust.
Op het middenveld waren we met Senne,Dieter en Stef duidelijk de betere,en ook
onze achterlijn had weinig moeite met hun rechtstreekse tegenstanders.
Rond minuut 20 was het dan zover,een mooi opgezette aanval bereikte via Senne en Dieter onze linksbuiten Joeri,die zette hard en scherp voor,de Jerommekesverdediger,centraal
onder druk gezet door Stef en aan de tweede paal door Björn, devieerde de bal in eigen doel,
0 - 1 een logische voorsprong.
Toch was dat weer een voorbode van wat we de laatste weken meer doen,terug gaan leunen en op die manier de tegenpartij in de wedstrijd laten komen,zo ook nu.
Niet dat het groot gevaar sorteerde,dat niet,maar Tom moest toch een eerste keer de handen uit de mouwen steken.
Wie nu dacht dat dit ons terug deed ontwaken had het grondig mis,een tweede kans
volgde snel,en het was de goeie,mooi uitgespeeld,dat wel,de 1 - 1 stond er en
we konden herbeginnen.
Dat gebeurde ook,plots waren wij weer de betere ploeg,maar verder dan enkele geblokkeerde schoten en in de slotfase van de eerste helft een schot van Stef in het zijnet kwamen we niet.
Eddy en Daan bleven aan de kant in de tweede helft en wij togen dadelijk op zoek naar
een tweede doelpunt,dat kwam er bijna onmiddellijk,of ik moet eigenlijk zeggen,onmiddellijk bijna...Het mocht echter niet zijn,hun doelman stak er een stokje voor,het bleef 1 - 1.
Het spel golfde nu een tijdje vrij goed op en neer,wij dreigden eens,dan zij weer,maar na
een kwartier a 20 minuten in de tweede helft stond het nog steeds 1 - 1.
Maar plots gebeurde het dan,Jerommekes versnelde even en stoomde op naar onze doel,
wij waren even collectief het noorden kwijt en plots stond het 2 - 1.
We herpakten ons echter en Joeri kreeg al heel snel DE kans om de bordjes terug gelijk
te hangen,de thuisdoelman verhinderde dit echter middels een miraculeuze save...
Björn en Stef kregen ook nog een mogelijkheid maar het lukte ons niet.
Jerommekes loerde nu op de tegenaanval,na 25 minuten kwamen ze nog eens in onze doelarea,Tom hoefde de bal maar op te rapen doch Kristof had zijn roep niet gehoord en keilde het leer weg.De daaropvolgende hoekschop viel iets voorbij het midden van het doel alwaar een volledig vrijstaand Jerommeke simpelweg de 3 - 1 aantekende.
Nog gaven we het niet op,we probeerden de bakens nog te verzetten,maar op het veld voelde je dat die treffer ons de benen had afgesneden en dat het nieuws van de laatste dagen zijn tol begon te eisen,de overtuiging was weg.
Dan overkwam Dieter iets wat hem zelden overkomt,hij schoot een bal zomaar in de voeten van een Jerommeke, zij schakelden bliksemsnel om,wij stonden uit positie,de voorzet
van de Jerommekesmiddenvelder ging dan ook nog tussen Bérke zijn benen door en prompt velde de nr 9 van de Jerommekes het te zware verdict, 4 - 1.
De wedstrijd doofde langzaam uit en op deze manier verloren wij een tweede keer dit jaar.
Het minste dat je kan zeggen is dat we niet helemaal in onze normale doen waren,
gezien de omstandigheden begrijpel
ijk.


JB

OLKS - KWB EKSEL 14-04-2018

Posted by olympickreyelsport on April 19, 2018 at 2:00 AM Comments comments (0)

Zaterdag 14 april,wedstrijd tegen KWB Eksel,voor zover ik me kon herinneren vooral ginder nooit een makkelijke wedstrijd,maar dit keer was het thuis te doen.Het leek er op dat we weer niet makkelijk een ploeg op de been zouden kunnen brengen,Chris en Steff nog steeds niet
vd partij,Björn en Jochem ook niet,Eddy die in extremis moest afhaken,Senne had het
zekere voor het onzekere gekozen en 2 spelers van Gerdingen opgetrommeld.
En meestal zie je dan dat je volk op overschot hebt,uiteindelijk waren we met 14,
Kristof in doel,Tom,Chrisje,Bérke,Daan,Senne,Dieter,Kevin,Rodin,Joeri en Koen zouden
de wedstrijd starten,Peter,Raf en Jean zaten op de bank.
Wim floot de wedstrijd op gang en wij drukten Eksel dadelijk vast op de eigen helft,
tot kansen resulteerde dit in deze aanvangsfase nog niet,maar heel lang duurde het niet
of Joeri ondernam een eerste schuchtere poging richting doel,
de bal miste evenwel de juiste weg.
Het middenveld van Eksel kreeg geen poot aan de grond,Senne en Dieter en Rodin en Kevin beurtelings alternerend, heersten.
Even later een volgende kansje,Kevin,vrijgespeeld door Senne twijfelde te lang en
vond een bos van benen bij zijn doelpoging.
Dan stak Rodin zijn neus nadrukkelijk aan het venster,op voorzet van Kevin besloot hij
in één tijd een dik half metertje naast de Ekselse muit,Joeri mocht hem dat even later nadoen maar was niet doortastend genoeg en zijn poging was er eentje met een gemis aan overtuiging.OLKS rook nu een doelpunt en voerde de pressing nog op.Even later
was het logischerwijze raak,Rodin vond de weg naar de netten en de 1 - 0 stond
op het scorebord.Eksel was in die periode nog niet voor ons doel verschenen maar stilaan knokte het zich in de wedstrijd.Voorlopig leidde dat enkel tot een paar mooie combinaties
die echter een stille dood stierven eens ze de zone van de waarheid bereikten,maar plots
was daar wederom een diepe bal,Daan,niet doortastend genoeg acterend,liet zich te makkelijk van de bal zetten en de Ekselse aanvaller kon richting ons doel,weliswaar met Daan
op de hielen...Alleen voor Kristof koos hij de verste hoek....gelukkig voor ons huppelde de bal nipt naast de tweede paal achter.Dit was het sein het heft nadrukkelijk terug in handen
te nemen en dat bracht vrijwel onmiddellijk de 2 - 0,Joeri twijfelde dit keer niet en ramde
 het leer in de winkelhaak binnen.We gingen op ons elan door,er werd goed gecombineerd,Bérke,Chrisje,iedereen had zijn aandeel.
De kans van de eerste helft was voor Tom,na een schitterende combinatie Senne - Dieter - Rodin liet Tom na de bal in het lege doel te duwen,ook in de rebound lukte het niet.
Dit luidde het einde van de eerst helft in,we gingen rusten met 2 - 0,
een vanzelfsprekende verdiende voorsprong.
In de tweede helft kwamen Peter,Raf en Jean in de plaats van Senne,Bérke en Kevin.
Kreyel ging door hoe het de eerste helft ook al gedaan had,nadrukkelijk kamperend
op de Ekselse helft.
Eksel kon niet echt een vuist maken,al bleef het opletten voor de counters,
zeker nu we met Raf ipv Bérke aan snelheid ingeboet hadden centraal vanachter.
Maar we "stonden" zodanig goed dat er voor Eksel geen doorkomen aan was,
integendeel,wij bleven combinaties op de mat leggen voor duimen en vingers van af
te likken,Rodin was enkele keren dicht bij zijn tweede van de namiddag en ook Koen solliciteerde menens naar een doelpunt,maar hoe goed de combinaties waren,
de finishing touch ontbrak.
Tot goed halfweg de tweede helft,een zoveelste corner,door Jean op Koens kop geschilderd en Koen tekende droog de 3 - 0 aan,wedstrijd gespeeld zal je zeggen.
En zo leek het ook,wij bleven baas op het terrein,bleven leuk combineren,mét kansen,
maar net als in de eerste helft was even gas terugnemen voldoende om Eksel toe te laten terug in de wedstrijd te komen,en waar we de eerste helft goed wegkwamen was nu de eerste Ekselse mogelijkheid na de rust wel raak.Tom liet zich te makkelijk passeren en
de Ekselse spits scoorde met een schot tussen de benen van Kristof, 3 - 1,
een accident de parcours zou je zeggen....
Maar even later,een volgende misverstand,Tom liet zich in een rechtstreeks duel opnieuw aftroeven,Kristof had ietwat voorbarig zijn kooi verlaten en met een verre lob stond er
plots 3 - 2 op de bordjes,Senne zag het alles met lede ogen aan.En ja,even later gebeurde
het onmogelijke,een nieuwe aanval van Eksel,dit keer mooi gecombineerd en met een schitterend gedevieerde kopbal scoorden zij de 3 - 3,op minder dan 10 minuten
ging het van 3 - 0 naar 3 - 3.
Senne greep in en kwam zelf terug tussen de lijnen,Koen mocht gaan rusten en de ploeg
werd een weinig herschikt,Rodin ging van de rechterflank naar de spits en Jean ging
van de rechtshalf naar de rechtsbuiten.
OLKS zette dadelijk orde op zaken en verlegde het spel terug naar de Ekselse helft.
Joeri kreeg opnieuw enkele schietkansen maar kon vooralsnog niet scoren,
Rodin etaleerde zijn groeiende vormpeil met enkele verdienstelijke pogingen,
Jean knalde een volley op voorzet van Joeri niet ver voorlangs....allemaal mogelijkheden,
maar het doelpunt kwam (nog) niet.Tot Senne een volgende aanval opzette,
op het gepaste moment speelde die Jean aan,die in de Ekselse 16 infiltreerde,het overzicht behield en Joeri de 4 - 3 op de voet legde..Nu gingen we door en er kwamen nog mogelijkheden,het orgelpunt werd bewaard voor Rodin die de 5 - 3 scoorde
na een hak achter het steunbeen op voorzet vanaf de linkerflank.
Na 10 dolle Ekselse minuten waren het nu 10 dolle Kreyelse minuten.
Onze zege kwam niet meer in gevaar en Wim vond het omstreeks 5 voor 4 welletjes en
floot de partij af.
Al bij al een verdiende zege met mooi en goed voetbal,
al maakten we het ons zelf nog zeer moeilijk.

Rodin 1 - 0
Joeri   2 - 0
Koen  3 - 0
Eksel  1 - 3
Eksel  2 - 3
Eksel  3 - 3
Joeri   4 - 3
Rodin 5 - 3


JB

OLKS - FC DE BONGERD 07-04-2018

Posted by olympickreyelsport on April 13, 2018 at 10:15 AM Comments comments (0)

Vandaag was het te doen tegen "De Bongerd" uit Tongerlo,
benieuwd of we over het eerste verlies van 2018 heen waren, want op 31 maart
waren we een eerste keer gestruikeld,en weer over dat vermaledijde KWB Kaulille,
een ploeg waar we de laatste tijd maar niet in slagen van te winnen.
De ploeg was,door de gegeven omstandigheden,bijna experimenteel te noemen.
Ok,de namen waren niet onbekend,maar met een Raf die normaliter niet gespeeld zou hebben en een Jean die volledig in het duister tastte over waar zijn huidige mogelijkheden liggen mochten we toch al gewagen van spelen met 10.
Reserves waren er niet dus we zouden het met de 11 die op het wedstrijdblad stonden moeten doen. Geen Kristof,geen Joeri,geen Rodin,geen Steff,geen Koen en geen Chris Aegten.
Gelukkig werd die andere Stef (Berben) bereid gevonden ons andermaal te depanneren,
verder speelden we met Tom,Chrisje,Bérke,Senne,Jochem,Dieter,Eddy,Björn.
De wedstrijd,geleid door Ludwig startte voor ons niet slecht,we namen omzeggens dadelijk
het heft in handen en dat leidde al vrij snel tot het eerste gevaar,Stef kon een bal meenemen maar de eerste tik na de aanname zorgde er voor dat de bal te ver van zijn voet sprong
zodat de bezoekende doelman alsnog redding kon brengen.Geen zorg,wij gingen op ons elan verder,gunden De Bongerd weinig tot niks van het spel,zeker niet in de gevarenzone,
een plaats waar ze overigens in de beginfase van de wedstrijd niet kwamen,integendeel,
het waren wij die een tweede en een derde keer de neus aan het venster staken,
maar eerst Jean,bal te ver van de voet,en dan Björn,misverstand met een ploegmaat,vergaten de score te openen.Even later een nieuwe mogelijkheid,Senne met een gemeten bal richting Jean,de Bongerdse verdediger kon niet anders dan handspel maken,(al dan niet binnen
de 16?). In elk geval,Jean lepelde de vrije trap over de kruising.
We hielden De Bongerd nu 
tegen hun doel gedrukt,en even later volgde de logische volgende mogelijkheid,een bal van Dieter naar de verste hoek gedraaid ging net niet binnen.
We waren duidelijk de betere ploeg het leek slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens dat
in cijfers zou uitgedrukt worden,en zo geschiede,de volgende mogelijkheid was
de goede.Senne lanceerde een alerte Stef,en die besloot met een gekruiste trap
in de verste hoek,1 - 0,en dat was dik verdiend. Voor wie nu gedacht had dat De Bongerd
de wedstrijd zou doen kantelen,niets was minder waar,alleen sprongen we zeer slordig
met onze kansen om,Jochem,Senne,Stef,Jean,allemaal hadden ze de mogelijkheid de score uit te diepen,De Bongerd kon daar geen enkele kans tegenover stellen,tot we plots diep op
de bezoekende helft balverlies leden en De Bongerd met een bliksemsnelle counter bijna
de gelijkmaker nette,we waren verwittigd en een antwoord liet niet lang op zich wachten,Stef,aangespeeld door Dieter speelde op de achterlijn een mannetje door de benen en zijn voorzet werd door Björn in één tijd overgenomen,via de onderkant van de dwarsligger sprong de bal terug het terrein in,van pech gesproken.Uiteindelijk gingen we rusten
met 1 - 0,maar 6 of 7 - 1 had ook tot de mogelijkheden behoord.
De tweede helft begon zoals de eerste,alleen waren we in de beginfase nog iets feller
dan we de wedstrijd gestart waren.
Het was duidelijk,we gingen snel op zoek naar een tweede treffer,een tweede treffer
die tegelijk iets meer marge en iets meer rust zou brengen.
We wilden dan wel die tweede treffer maar het werd ook reeds snel duidelijk dat we
in hetzelfde bedje ziek bleven als in welk we de eerste helft gelegen hadden.
Jean kreeg van Jochem een eerste kans aangeboden,hij omspeelde de doelman
maar dan wist hij het niet meer,weg kans,Jochem kreeg zelf ook een kans om ons geruster
te stellen,maar ook hij faalde jammerlijk.Het was niet dat we slecht speelden,geenszins,
alleen dat doelpunt ontbrak.
Ook De Bongerd kreeg dit in de gaten en sommigen onder hen vlogen er iets steviger in
om ons te intimideren en daar zelf mogelijkheden uit te scheppen.
Maar net op dat moment sloegen we genadeloos toe,Stef rolde de rechterflank op en
zijn lage voorzet werd door Björn netjes in het doel gedeponeerd,aan Björns gebalde vuist
kon je zien dat een hoop frustratie van hem afviel.
Op het doelpunt viel niks af te dingen,dat hadden we dik verdiend,het was evenwel voorzichtig blijven,want een snelle tegentreffer kon alles er snel anders doen uitzien.
En die snelle tegentreffer kwam er bijna,maar net als in de eerste helft kwamen we goed weg en bleef het 2 - 0.
Eigenlijk mag je de tweede helft bijna een kopie van de eerste helft noemen,Eddy en Bérke hadden centraal achterin niet de minste moeite de boel gesloten te houden en ook
Raf en Chrisje hadden moeiteloos hun rechtstreekse tegenstrever in de zak.
Wij gaven niks meer weg maar slaagden er ook niet meer in om de score nog hoger te laten oplopen,al hadden we daar meermaals de gelegenheid toe,maar even mooi als die kansen voorbereid werden even vakkundig werden ze de nek omgewrongen,en zo bleef het 2 - 0.
Verdiende winst en we lijken bijgevolg de draad van voor 31 maart gewoon terug
op te pakken,zien hoe dat de komende weken verder evolueert.


JB

OLKS - JEROMMEKES 2 24-02-2018

Posted by olympickreyelsport on March 2, 2018 at 1:35 AM Comments comments (0)

Afgelopen week had Kreyel en zijn aanhang nog wat kunnen nagenieten van de overwinning tegen Cauberg,OLKS bleef op die manier ongeslagen in het lopende kalenderjaar 2018.
Vandaag diende aangetreden te worden tegen Jerommekes 2,opnieuw een niet
 te onderschatten tegenstander.
In de aanloop naar deze wedstrijd dienden een aantal spelers af te haken om
uiteenlopende redenen.
Rodin was niet van de partij,Steff,nog steeds in de lappenmand ook niet,en in tegenstelling tot vorige week kon vandaag niet gerekend worden op OLKS-legende Senne Seneca,net zoals Senne waren Joeri,Chris Aegten en Tom Hendrikx niet van de partij.Het was dus puzzelen voor waarnemend coach en T2 Jochem Swinnen.In allerijl werd Heiko Hoekstra nog opgetrommeld,een hele opluchting want anders had uw reporter de wedstrijd moeten starten,en of dat een goede zaak ware geweest laten we best in het midden.
De ploeg zou als volgt aantreden,Kristof in doel,de achterste linie zou bevolkt worden door Chrisje,Eddy,Bérke en Raf,ervaring zat want samen ruim 200 jaar jong. Jochem,Heiko en Dieter zouden in het midden de honneurs waarnemen geflankeerd door Daan en Björn,Koen tenslotte, liep in de spits wijl uw reporter de bank warm hield,(voorwaar geen sinecure met deze temperaturen).(jaja,rijmen kan hij ook).
De wedstrijd nu,Jerommekes mocht aftrappen en legde al dadelijk mooi combinatiespel op
de mat,de bal ging goed rond in ééntijdsvoetbal,wat niet dadelijk iets opleverde,integendeel,
wij kregen in de eerste minuten al dadelijk een vroeg cadeau,de laatste man van Jerommekes ontzette een bal slordig en stuitte hierbij op het lichaam van Koen,die nam het geschenk dankbaar aan en zijn gekruist schot verdween in de verste hoek,1 - 0,
we schrijven minuut 2,van een goede start gesproken.
Het was het sein voor de onzen om op dit elan door te gaan.
De "slechts" 63000 toeschouwers zetten zich achter het team,het spel ging goed heen en weer,Jerommekes bleven hun ééntijdsspel frequenteren maar OLKS was het gevaarlijkst,
niet dat de kansen als rijpe vruchten vielen,verre van.
Maar plots gebeurde het dan toch,Björn werd gelanceerd en scoorde de 2 - 0,
evenwel vanuit duidelijk buitenspel.
Er kwam veel protest van Jerommekes en uiteindelijk besloot Björn sportief de referee
te overrulen en zo bleef de 1 - 0 op het scorebord.
De wedstrijd ging gezapig door,zij iets beter voetballend en steviger,wij iets kansrijker.Jerommekes kwam niet veel verder dan wat schoten naast doel en als ze er al eens in slaagden om door te breken was daar nog altijd Kristof die waakte.
Maar hoe gaat dat,als je iets niet verwacht gebeurt het vaak toch.Jerommekes waren nog maar eens doorgedrongen tot rond onze 16,onze verdedigingsgordel doorbreken lukte vooralsnog niet,dit keer echter liet 1 Jerommeke zich niet afschrikken en aandringend scoorde hij met een schuiver in de verste hoek,het stond 1 - 1,en dat omdat even niet doortastend genoeg opgetreden werd.
OLKS was echter geenszins onder de indruk want vrijwel dadelijk werd Björn op zijn rechtse flank in stelling gebracht,zijn schot werd door de bezoekende doelman met een reflex uit
de hoek geranseld.Bijkans onmiddellijk daarna bediende diezelfde Björn op een schitterende wijze Koen en ook diens poging werd door de Jerommekeskeeper schitterend geweerd,
net als vorige week zat er venijn in de staart,aan de score veranderde evenwel niets,
met 1 - 1 werd naar de koffie gegaan.
De tweede helft bracht wat positionele wijzigingen met zich mee,Jean,die in de ploeg kwam voor Raf zou op positie 10 gaan spelen,Björn zou als diepe spits gaan fungeren,
Daan switchte van linksvoor naar linksachter,Heiko ging 1 bank achteruit net als Jochem.
We waren vastbesloten om in deze tweede helft onze stempel te drukken.
in de eerste minuten werd er afgetast als was het het begin van de wedstrijd.
Dan plots schakelde OLKS toch een versnelling hoger,veel meer dan wat kleine openingen leverde dit niet op.
OLKS was nu wel de ploeg die het hoogst naar voren speelde,Jean werd bij één dezer aanvallen stevig van de bal gezet,niet genoeg voor een overtreding oordeelde Bert,Jerommekes was bliksemsnel in de omschakeling en met 2 - 3 passes waren ze
voor ons doel,de afwerking was even zuiver en het stond geheel onverwachts 1 - 2,
nu werden wij koud gepakt.Hoe weerbaar was dit OLKS??
OLKS probeerde in elk geval de wedstrijd terug in handen te nemen,dit werd hen ogenschijnlijk toegestaan door Jerommekes,die zetten er stevige duels en goed combinatiespel tegenover,evenwel niet in de danger zone,(ons doelgebied).Plots was daar een eerste mogelijkheid voor de hard werkende Björn,aangespeeld door Heiko kon hij echter
zijn poging niet kadreren.
Jerommekes lieten het niet aan hun hart komen,zij bleven al bij al gemakkelijk overeind.
OLKS had wel veldoverwicht,maar om te zeggen dat we Jerommekes overrompelden zou
de waarheid geweld aangedaan hebben.Er werd wel iets beter gecombineerd dan in de eerste periode maar het was een spel van misverstanden,Jean die Koen niet kon bereiken wegens niet vertrokken,de automatismen moesten duidelijk nog terugkeren.En dan,misschien wel
een kantelpunt in de wedstrijd,wederom een stevig duel aangegaan door een Jerommekesspeler,Björn die zich te weer stelt en de fout tegen krijgt,wat op niet veel begrip kan rekenen,begrijpelijk.Wellicht had de ref het allemaal niet zo gezien.Björn,licht geïrriteerd door dit voorval maakt een trappende beweging naar zijn tegenstander zonder deze evenwel te raken,de ref is onverbiddelijk en rood is het verdict.Door het verliezen van Björn
moet Raf terug zijn opwachting maken en dienen er weer enkele wijzigingen doorgevoerd
te worden.Eddy schuift naar het middenveld,Jean naar de spits.
OLKS is nu vastbesloten om zijn ongeslagen status nog even te continueren,
maar om dat te laten gebeuren zal er nog minstens 1 keer gescoord moeten worden.
Een eerste keer gebeurt dat al bijna nadat een corner van Jean door een Jerommekesspeler op de lat van zijn eigen doel wordt gekopt,even later kan Koen zich doorzetten en
met links afdrukken,centimeters gaat de bal naast.
Jerommekes zijn verwittigd,ze pogen er het nodige tegenover te zetten,
het blijft bij goede bedoelingen.
Jean en Koen besluiten van plaats te wisselen en dit levert al snel een kans op,
de voorzet van Jean wordt door Koen aan de eerste paal gekopt,echter niet vol geraakt en
de bal caprioleert voorlangs de vijandige muit.
Dieter en Jochem dirigeren de ploeg van achteren uit en schuwen het harde werken niet,bijgestaan door een secure Raf en Bérke.OLKS verdient nu zeker nog
een doelpuntje,Eddy,die zich niet onbetuigd laat,draait eerst een vrije trap recht op doel en recht op de doelman,even later zet hij zich achter een hoekschop,perfecte voorzet
die door Dieter in één tijd in doel wordt gedevieerd,2 - 2,we krijgen waar we recht op hebben.Jerommekes zijn het nu helemaal kwijt en proberen nog om te schakelen,
tot echt gevaar komen ze niet meer.OLKS probeert in de laatste minuten ook nog aan het
zo gegeerde derde doelpunt te geraken,maar net als hun tegenstanders krijgen ze buiten
wat onschadelijke pogingkjes ook niets meer klaar.
Zo eindigt deze wedstrijd op 2 - 2, een billijke 2 - 2,en dat geldt voor beide teams.
OLKS startte het best in de eerste periode,waarin het de betere mogelijkheden had
maar waarin Jerommekes veldoverwicht had,de tweede periode was de sterke start
voor Jerommekes en was OLKS de ploeg met het betere van het spel.
Al bij al een terechte uitslag die geen winnaar verdiende.
OLKS blijft ook de laatste wedstrijd van februari ongeslagen en
behoudt nog even de status van onoverwinnelijkheid.

JB

OLKS - CAUBERG VV 17-02-2018

Posted by olympickreyelsport on February 18, 2018 at 2:10 AM Comments comments (0)

Zaterdag 17 februari,de grote dag want onze kans om de misstap van enkele maanden geleden tegen - en in Cauberg recht te zetten.Het OLKS-stadion mag dan iets minder feeëriek gelegen zijn dan de Cauberg - kuip,het was de ideale setting voor deze topper.
De voetbalomstandigheden waren optimaal,een afgeladen vol Kreyels stadion,
nagenoeg 80000 toeschouwers,en twee ploegen die er,afgaande op de voorbeschouwingen,vol voor wilden gaan.Jan Kuppens,ons hoofd-speelvelden,had weer
voor een uitstekend bespeelbare mat gezorgd,Jan genoot indertijd zijn opleiding nog
bij "dikke Swa",oud-terreinverzorger bij het grote KV Mechelen,(dus voor Joeri's tijd). Samengevat,de uitgelezen ingrediënten om er een topper van te maken
de naam in al zijn facetten waardig.Nu was het aan de 22 acteurs en regisseur Ludwig
om ons een boeiend kijkstuk te waarborgen.Kreyel was klaar voor deze clash van titanen.
Een terugblik leert ons dat we in oktober niet geheel onterecht in het zand beten
tegen dit Cauberg,welke als een meer dan geducht tegenstander gecatalogeerd mag worden.De mogelijke absentie van T1 Seneca werd voorafgaandelijk gezien als een serieuze aderlating,gelukkig kon de OLKS-coryfee in extremis gerecupereerd worden,met dank
aan onze medische staf die wonderen verrichte.
OLKS startte de wedstrijd zeer verrassend met de blikvangers van de vorige editie,
Joeri en Björn,op de bank,hierbij vergezeld door Chris Bloemen.De start van de wedstrijd was vrij open met aan beide zijden de nodige slordigheden,misschien toch enige plankenkoorts want OLKS heeft net als bij de vorige ontmoeting reeds lange tijd geen verlies meer moeten incasseren en wil die reeks ook na vandaag verderzetten.Chris Aegten kan niet wegsteken
dat hij een tijd uit roulatie was,het balgevoel moet herontdekt worden.Gelukkig houden ervaren ratten Eddy en Raf de rust erin.Chris herstelt echter snel en zijn eerste geslaagde lange bal zorgt voor de eerste mogelijkheid die naam waardig,Chris' bal bereikt Koen die goed voortrekt,Jochem vindt een verdediger op zijn weg en de bal hobbelt naast.Nu is het de beurt aan Cauberg om een eerste keer de neus aan het venster te steken,schot vanuit de draai
zeilt over Toms doel,Senne krijgt op de tegenaanval DE kans,hij kan na een lange run vanop de zijkant ongehinderd aanleggen,zijn gekruist schot gaat nipt naast de verste paal buiten.OLKS put hier moed uit en grijpt Cauberg nu bij de nek,tot meer dan wat steriele druk leidt dit voorlopig niet.Intussen zijn we twintig minuten ver in deze zenuwachtige topper die het tot nu toe vooral van veel strijd moet hebben.OLKS trekt in deze periode het laken iets meer naar zich toe maar het spel is zodanig onverzorgd dat er geen kans uit gepuurd wordt.
Dit geeft Cauberg de kans zich te rehabiliteren en zichzelf terug in de wedstrijd te katapulteren.Twee keer komt er gevaar van,een eerste keer wordt een voorzet nog afgeblokt,een volgende poging wordt wild overgeschoten,Cauberg drukt nu even door,
een schot gaat niet ver naast,mede vanwege doortastend verdedigen van Kristof.
Cauberg legt nu een technisch meesterschap aan de dag en neemt de fakkel over van OLKS dat even uit zijn lood lijkt te zijn geslagen.
We naderen stilaan de slotfase van deze eerste periode en nu lijkt de wedstrijd begonnen
want beide ploegen gooien alle voorbehoud overboord en strijden met open vizier,
dit leidt ogenblikkelijk tot een kans voor Jochem,hij omspeelt de keeper maar komt niet
tot een schot,hij probeert nog een strafschop uit de brand te slepen maar Ludwig gaat hier
niet in mee.OLKS houdt de druk en nu moet Cauberg de wet van de sterkste ondergaan,Bérke,aangespeeld door Senne,zet zich door,zijn lage schot wordt door de Caubergdoelman uit de doelmond geranseld,dichterbij is een goal niet geweest.
De absoluut laatste rechte lijn van deze eerste helft is ingegaan,een licht tegenvallende topper qua spelniveau,een aantrekkelijk spektakel qua spankracht,OLKS staat licht voor op punten,Cauberg heeft technisch wat meer bagage,op slag van rust krijgen ze nog
een goede counterkans die echter zo slecht uitgespeeld wordt dat Chris in extremis nog redding kan brengen.Cauberg,nu even het initiatief houdend,schiet nog eens over en dan golft het spel weer gezapig op en neer,plots valt een doelpunt letterlijk uit de lucht,Jochem werkt
de bal die hem kwam aangewaaid droog af, 1 - 0,een door Cauberg fel gecontesteerd doelpunt.Lang kan OLKS niet genieten,want Raf wordt van de bal gezet (overtreding)? door een Caubergspeler die vervolgens past op een medemaat,via de paal gaat de 1 - 1 binnen,
het venijn zit duidelijk in de staart.Ludwig fluit de eerste helft af.
Tweede helft met Björn en Joeri ipv Raf en Eddy,twee aanvallend ingestelde spelers
voor 2 verdedigers,de OLKS-intenties zijn duidelijk,er dienen natuurlijk enige zaken herschikt te worden,zo wordt Bérke naar de linkerback getrokken en Daan neemt de positie van Raf waar.Een eerste aanval die naam waardig zorgt al dadelijk voor een mogelijkheid,
maar Koen kan op voorzet van Joeri zijn Kopbal niet genoeg drukken,Joeri had hier misschien voor eigen succes kunnen - en mogen gaan. OLKS zet nu door,een voorzet van Senne gaat over alles en iedereen,Joeri neemt het geschenk in 1 keer op de slof,het schot mist alle richting maar wordt toch nog gevaarlijk als het via een Caubergbeen nog bijna in eigen doel verdwijnt.OLKS voert de druk nog op en Jochem slaagt er in Björn alleen voor doel 
te zetten,die mist echter jammerlijk.OLKS lost niet meer en als een nieuwe voorzet voor de tweede keer tereke alles en iedereen passeert mist Joeri niet meer,hij werkt koel af,de 2 - 1 staat op het scorebord,het stadion roert zich,eindelijk ne match...We spelen 10 minuten
in de tweede helft.Bij de schaarse Cauberg-tegenstoten onderscheidt vooral Kristof zich
in onze verdediging wijl een ervaren rat als Bérke deelt in de malaise van slechte passes,
dit zijn echter slechts voetnoten in deze partij want Kreyel is nu bevrijd.
Senne,die eerst onzeker was voor deze partij,blijft het gezicht van de partij bepalen,een teruglegger komt bij Koen,diens schot wordt nipt onschadelijk gemaakt door de doelman van Cauberg.Senne is niet te stoppen,wederom wordt hij foutief gestuit,Joeri's vrije trap gaat
slechts nipt naast.OLKS zoekt nu de definitieve beslissing,ze zijn de betere en Cauberg ondergaat in deze fase de wet van de sterkste.Een voorzet van Joeri wordt door iedereen gemist,een steekballetje van Senne,weer hij,wordt door Koen met het hoofd naast gestreeld.Senne bestrijkt enorm veel terrein,hij bepaalt het gebeuren,hierin bijgestaan door een sober spelende doch klaar kijkende Dieter.Plots echter is daar toch weer Cauberg,
met een mooie doorsteekbal wordt de rechteraanvaller alleen voor doel gezet,Kristof staat zulks niet toe en uiterst gedistingeerd haalt hij de bal uit de voeten van de Caubergspeler.
De supporters van de tegenpartij ontsteken dan Bengaals vuur als om hun ploeg nog een laatste keer alles op alles te doen zetten.Cauberg pikt dit op en probeert de bakens nog eens te verzetten,een en ander heeft echter van beide partijen veel krachten gevergd wordt duidelijk,het spel wordt mogelijk nog chaotischer,de factor vermoeidheid begint zijn tol
te eisen.Björn gaat achter een schijnbaar verloren bal aan en slaagt erin die nog voor doel
te brengen,ongevaarlijk,maar toch ontzet de Caubergverdediger in wiens voeten het leer belande de bal in paniek tot bij Joeri,diens voorzet wordt door Jochem droog binnen geknald,
3-1,dit is de beslissing.
Cauberg komt nog 1 keer opzetten maar Tom neutraliseert het schot vrij makkelijk,de laatste mogelijkheid is voor Björn die op de tegenaanval naast en over schiet.
Ludwig vind het genoeg zo en besluit de wedstrijd met het laatste fluitsignaal.
Zuiver voetballend geen grootse partij,maar OLKS is de verdiende triomfator
van deze wedstrijd en de schande van Opitter is uitgewist.

JB

APACHEN - OLKS 10-02-018

Posted by olympickreyelsport on February 18, 2018 at 2:00 AM Comments comments (0)

Wederom een zaterdag. Wederom een wedstrijd.
Wederom een OLKS getergd door een groot aantal afwezigen.
We schrijven zaterdagochtend, klokslag 10 uur! OLKS op zoek naar nog minstens 2 spelers om het team te vervoegen. Ervaren rotten Ludwig en voorzitter Gerard werden alvast opgetrommeld en in de wachtkamer gezet voor het geval er niemand nog gevonden
zou worden. Laat ons dit verslag daarom beginnen met een opsomming van de talrijke afwezigen (12!), die helaas wegens overmacht verstek moesten laten gaan: Daan (blessure), Koen (Breda), Steff (blessure), Chris A. (blessure), Chris B. (persoonlijke redenen),
 Eddy (sneeuwpret), Stef (carnaval), Jean (blessure), Rodin (Buitenland), Heiko (carnaval), Stefan (overmacht) en Bert (carnaval). Er zijn nu éénmaal van die weken waarop alles samenvalt. OLKS verwelkomt echter opnieuw rijzende ster op het middenveld, en rustpunt, Dieter Vangeneugden. Het zou blijken dat het positief afsluiten van zijn examenreeks,
ook een warme gloed doorheen zijn voetbalbenen heeft laten lopen. Als vanouds steeds
het overzicht behouden, duels correct inschatten en ten gepaste tijden infiltreren.
Dieter is de voetbalmicrobe nog niet verloren.
We schrijven zaterdagochtend, klokslag 11 uur! Voorzitter Gerard belt Senne tevreden op. Enkele spelers van de B-reserven van onze bevriende ploeg Racing Plufine Reppel komen ons vergezellen. OLKS mag gebruik maken van de fluwele linker van Bert Leysen, en
de op de flank dravende kilometermaler Dries Beckers (vader Marc, ook aanwezig, houdt OLKS nog achter de hand). OLKS mag wederom tevreden terugkijken op het uitgebreide spelersnetwerk waar ze gebruik van kunnen/mogen maken. Hier kunnen we alleen maar opgetogen mee zijn.
Dit gezegd zijnde, OLKS trekt ten strijde met Kristof in doel, Raf/Tom/Robert/Bert in de verdediging, Dieter/Senne/Jochem op het middenveld en Dries/Bjorn/Joeri zouden de voorste gelederen uitmaken. Het weer van de afgelopen dagen, hadden het veld in Kinrooi duidelijk geen goed gedaan, en de sporen van een zware voetbal veldslag (allicht tussen ploegen uit de Maaseikse contreien) waren nog duidelijk zicht-en voelbaar. Uit voorgaande confrontaties weten we echter dat de Apachen een goed voetballende, en stevige ploeg zijn met snelle flanken, een zeer balvaste spits en vlot combinerend op het middenveld. Het wil nu net lukken dat Kreyel zich ook graag met dezelfde termen weet te beschrijven. De slechte staat
van het veld maakte het voor beide ploegen dan ook niet evident om hun sterkste kracht,
het balbezit, volledig uit te buiten.
De wedstrijd dan. OLKS begint zoals steeds vrij aftastend aan de wedstrijd, de staat van
het veld doet de bal dan ook vreemd op en neer stuiteren waardoor één-tijd voetbal niet meteen evident is. Na een 5-tal minuten is het dan toch duidelijk dat Kreyel het heft meer in handen durft nemen. De verdedigende vier staan sterk en vangen elke lange, alsook doorsteekbal, bal vrij gemakkelijk op. Maar meer nog, ze zorgen ervoor dat de technisch begaafde spits van de Apachen niet in het stuk voorkomt gedurende de eerste 15 minuten.
Na een dikke 5 minuten steekt Kreyel de eerste keer haar neus aan het venster.
Senne met een dieptepas op de, zoals steeds, zeer snelle Joeri. Echter, zijn rechtstreeks concurrent steekt nog net een voetje voor de bal opdat Joeri niet volledig kan uithalen.
5 minuten later draaft Dries dan gezwind de rechterflank af, na mooi combinatiespel van achteruit, en beslist de bal verstandig en eenvoudig achteruit te leggen. De daaropvolgende pass komt in de voeten van Jochem net voor de 16, Jochem drijft de 16 binnen en schakelt een rechtstreeks concurrent met een snelle kapbeweging uit. De bal maakt enkele rare capriolen waardoor er geen kans tot schieten voor Jochem zelf is, hij besluit dan ook de bal
af te spelen naar Joeri. Joeri, normaliter zoekende naar zijn linker, kapt zowaar verassend naar zijn 'mindere' rechter en haalt uiterst precies uit in de korte hoek. De bal belandt onfortuinlijk op de bal, doch fortuinlijk op de rug van de keeper en verdwijnt op die manier omstreeks minuut 15 in het doel van de Apachen. Kreyel, 1-0 voor, en op rozen. Het doelpunt werkt duidelijk bevrijdend, en vanuit het middenveld wordt de ene aanval na de andere opgezet over
de flanken, en met een zeer sterk kaatsende Bjorn als rustpunt diep in de punt.
Ondertussen probeert gelegenheidsrechtsachter Bert meermaals Joeri te overlappen om op die manier ruimte te maken voor de één-op-één actie, alsook de tegenstander in een penibele situatie te brengen waarbij deze een moeilijke keuze moet maken. In eerste instantie kiest Joeri zelf voor de voorzet, de ene al meer succesvol dan de andere. Maar wanneer Joeri dan toch eens de voorbijrazende Bert lanceert langs de flank, weet deze laatste een haarscherpe voorzet af te leveren waar de verdediging alsook de keeper van de Apachen zich aan vergrijpen. Bjorn, goede positie, weet de bal in doel te deviëren, en Kreyel staat op dit moment op een verdiende 2-0 voorsprong. De topscoorder van ons vorige kalenderjaar breekt hiermee de ban, en veegt de 0 achter zijn naam van de tabellen. Kort na de 2-0 dan, snelle uitbraak van de Apachen over rechts, en een eerste kans tot voorzet beland maar nipt over het doelhout van Kristof. Kristof, overigens, heersend in het uitvoetballen, en rustpunt aan de bal, correct ingrijpend wanneer het moet. Volgende fase, opnieuw de Apachen. Lang uitgesponnen aanval belandt een beetje in een soep rond 20 meter voor het Kreyeler-doel. Dieter zit er met een voetje tussen en devieert de bal richting de Kreyeler verdedigende stelling. De bal rolt doorheen de verdediging, waarop Kristof beslist de bal op te rapen. Terugspeelbal beslist
de plaatselijke scheidsrechter, die overigens een verdienstelijke en sportieve wedstrijd floot. De daaropvolgende vrije trap, op gevaarlijke doch schuine positie binnen de 16, wordt echter onschadelijk gemaakt door een goed gepositioneerde Robert.
Dit is voor Kreyel het sein om het eigen niveau wederom een beetje op te krikken, vlot heen en weer kantelend van links naar rechts en ten gepaste tijden de snelle flanken bedienend. In zo een fase, na mooi samenspel op het middenveld, dient Jochem zijn moment gekomen. Zwevend gelijk een ballerina, schaatsend op het ijs, glijdend op het veld, kapt hij wederom zijn rechtstreekse tegenstander uit en beslist Joeri in het laantje te sturen. Joeri iets te veel uitwijkend naar links kan niets anders dan een voorzet afleveren. Wonder boven wonder,
en tot ieders verbazing, dwarrelt de bal mooi binnen in de verste hoek, en Kreyel 3-0 voor.
Nog is het niet gedaan, en beslist Kreyel om de druk op de plaatselijke verdediging een beetje te vergroten. Na slim druk zetten, en mistasten van de centrale verdediger van de Apachen, komt Jochem in schietpositie. Hard uithalend met links, doch foutief neergehaald binnen de 16, waait zijn schot ver over. De scheidsrechter had hier misschien ook wel een penalty kunnen fluiten. Maar ach, deze situaties zijn niet makkelijk om te beoordelen vanop een afstand.
Dit druk zetten blijkt een nieuwe golf van aanvallen te veroorzaken, na wederom tactisch druk zetten verspeelt de verdediging de bal, deze belandt bij Bjorn die onbaatzuchtig
de infiltrerende Senne weet te vinden. Senne plaatst de bal in de linkerbenedenhoek,
en 4-0 is het verdict. Het vervolg van de eerste helft karakteriseert zich door een aantal shermutselingen voor doel van zowel OLKS, als de Apachen, maar behalve een mooi uitgesponnen aanval van OLKS met ééntijdsvoetbal, net niet afgerond door Dieter,
is geen enkele actie echt het vermelden waart.
De Apachen trappen de tweede helft af, en Kreyel begint wederom aftastend. De fut is een beetje zoek, en het spelbeeld wordt een beetje slordiger. Doch, zo nu en dan valt er zeer mooi combinatiespel te bewonderen, wat dan ook meteen resulteert in direct doelgevaar.
Maar de afronding is er in eerste instantie net niet. Kreyel verstuurt vanuit het middenveld enkele mooie dieptepassen naar de flanken, maar geen kan benut worden. Jochem, goed vrijgelopen in de 16, krijgt de bal aangespeeld, in schietpositie, bal opwippend, op de volley en hij besluit helaas langs en over. Misschien was een afleggertje voor de vrijstaande Bjorn hier ook een optie, al mag er in de 16 ook zeker op goal besloten worden. De Apachen proberen ook nog steeds met verzorgd en sportief voetbal het tij te keren, en een eerredder af te dwingen. Maar voorlopig stranden ze in goede bedoelingen, net niet doortastend genoeg. Volgende aanvalsgolf van OLKS, Joeri besluit de bal net naast. Aanvalsgolf van OLKS over rechts, Dries speelt Senne aan, deze kapt zijn rechtstreekse tegenstand uit en besluit de bal met links voor doel te zwieren. Bjorn laat de bal verstandig doorheen zijn benen glijden, waardoor deze de vrijstaande Joeri weet te bereiken. Joeri dient de bal enkel nog maar binnen te duwen en zijn derde van de namiddag te maken, 5-0. Volgende aanval over links, Bert sterk infiltrerend, inspeelpas op Jochem, die Joeri lanceert en Joeri met een schot richting tweede paal die langs schiet. Ook hier was een afleggertje achteruit misschien meer aangewezen. Volgende aanvalsgolf doorheen de middenas. Senne krijgt de bal, kapt zijn rechtstreeks concurrent uit en lanceert Joeri. Niet doortastend doorduwen, en gebrek aan communicatie tussen verdediging en keeper resulteren in een open doelkans voor Joeri. Die al te gemakkelijk zijn vierde van de namiddag kan binnenduwen. Joeri "Kun Aguero" Van Vleymen.
Het zou de voorbode worden van de winst van KV Mechelen in het rechtstreeks degradatieduel tegen Eupen. Na de 6-0 verwatert het niveau van Kreyel een beetje,
wat resulteert in een aantal foutieve inspeelpassen en schoonheidsfoutjes. Al dient het gezegd dat de Apachen in deze situatie ook zeer verstandig druk zetten op onze verdedigende vier waardoor het moeilijk is om rustig uit te voetballen. In zo een geharrewar komt de bal in schietpositie van de rustbrenger op het middenveld van de Apachen, uiterst mooi neemt hij
de bal op de sloef, maar Kristof weet het schot onschadelijk te maken. De Apachen nemen
het overwicht nu een beetje over en weten een aantal gevaarlijke corners af te dwingen, alsook enkele mooie voorzetten vanop de flank te lanceren. Tom en Robert heersen echter centraal vanachter en in de kopduels. Kreyel besluit, onder infiltraties van Bert over links,
nog een paar laatste aanvalsgolven op te zetten. Bij zo een aanvalsgolf wordt Dries vrijgespeeld voor doel, doch onterecht afgefloten voor buitenspel. Zo werd Dries een mooie kans op een verdiend doelpunt, na een sterke wedstrijd, helaas ontnomen. Volgende fase, Dries opnieuw in het laantje gestuurd, één-op-één met de keeper. Deze laatste weet het duel echter te winnen door laag bij de grond recht te blijven en voldoende af te wachten waardoor de twijfel bij Dries ene beetje toenam. Nog een keertje wordt er zeer goed druk gezet door Kreyel. Senne ontfutselt de bal van de laatste man van de Apachen, wordt een beetje foutief teruggetrokken, maar weet de bal door te duwen tot bij Bjorn. De bal werd echter iets te veel naar buiten geduwd, waardoor Bjorn helaas niet zelf tot afdrukken komt, en wederom onbaatzuchtig de bal voor weet te geven. Senne devieert de bal met buitenkant voet richting eerste paal waar de keeper ietwat gelukkig op de juiste plaats stond, en de bal weet op te rapen. Het vervolg van de wedstrijd is voor de geschiedenis, waarbij het spel een beetje op en neer keuvelt, zonder echt noemenswaardig doelgevaar af te dwingen. Kreyel wint zo verdiend met 6-0 tegen De Apachen. Een ploeg die ons al meermaals punten heeft afgesnoept, Kreyel kijkt dan ook uiterst tevreden terug op deze wedstrijd op een zwaar en moeilijk veld waarbij het combinatiespel bij momenten toch zeer mooi was om waar te nemen. Proficiat aan allen!

SS

OLKS - ZEBRA'S 03-02-2018

Posted by olympickreyelsport on February 4, 2018 at 1:30 AM Comments comments (1)

Na het hard bevochten punt van vorige week wachtte ons deze week opnieuw een stap
in het onbekende.
We hadden weliswaar reeds meerdere keren tegen De Zebra's gespeeld,maar het was nu
toch al een hele tijd geleden dat we de ploeg uit Opglabbeek nog partij gegeven hadden,
er kon maw veel veranderd zijn aan de ploeg.
De elf die OLKS zouden vertegenwoordigen waren Tom in doel,Kristof en de wederoptredende Raf centraal achterin,Daan en Chrisje als respectievelijk Links en rechtsback,Jochem,Eddy en Rodin stoffeerden het middenveld,Joeri en Björn op de flanken en Koen als spits.
Senne en Bérke begonnen op de bank.
De wedstrijd ving aan en het was duidelijk dat de beide ploegen mekaar reeds lang niet meer ontmoet hadden want het was in de eerste minuten een aftasten van mekaars mogelijkheden.Na een goede 5 minuten versnelden de zebra's,overigens in mooie
zwart-wit gestreepte uitrusting,een eerste keer en dit leidde meteen tot gevaar,
met een splijtende pas werd een Zebra diep gestuurd,Kristof kon nog net ingrijpen
maar zijn tackle ging maar rakelings langs de OLKS-goal,een eerste verwittiging
aan ons adres.Hierna valt het weer even stil,tot minuut tien en OLKS een eerste maal de neus aan het venster steekt,Koen haalt uit maar de doelman van de zebra's weet hier raad mee en pareert diens schot simpel.OLKS geraakt nu echter onder stoom en verlegt het gebeuren naar de Zebrazijde,Jochem serveert Björn maar die komt een voetje te kort om optimaal
af te werken.OLKS houdt de druk aan,al dient gezegd dat de Zebra's geenszins panikeren.Integendeel,bij een uitbraak scheert een verre Zebralob nagenoeg de lat
 van het Kreyelse doel,het golft goed op en neer.Dan OLKS weer,een uitbraak,Rodin kan niet verbergen dat hij nog wat scherpte mist en zijn actie eindigt naast het vijandige doel.
De Zebra's reageren onmiddellijk met een tegenaanval en een schot dat slechts nipt naast gaat,de Zebra's putten moed uit deze actie en gaan door,een mooi uitgespeelde mogelijkheid gaat voorbij een hopeloos grabbelende Tom,gelukkig voor OLKS sterft de poging
op de paal,de Zebra's blijven in balbezit,de bal wordt naar de rechterkant gespeeld waar
de Zebraspeler uit de draai over ons doel schiet,weg gevaar.Het spel vervlakt nu even
aan beide zijden en gaat over in een middenveldslag,de Zebra's proberen maar er zit
geen lijn in.Senne vervangt nog in de eerste helft een uitgebluste (?) Daan,onder diens aanjagingen krijgt OLKS dadelijk een extra drive,Jochem schudt een nummertje uit zijn mouw,4 - 5 Zebra's in de wind,1 - 2 met Rodin om vervolgens Joeri in de gelegenheid te brengen een scherpe voorzet te versturen,harde lage voorzet die aan de tweede paal niemand vindt en buiten de lijnen strandt.Snelle counter van de Zebra's,afgeweken schot,Tom kan
de bal,waar alle vaart uit is,makkelijk vangen.Uitbraak OLKS,Joeri met het schot maar
de doelman wil van geen wijken weten.Kreyel blijft komen,voorzet van Björn wordt door
Koen in 1 tijd over geschoten.OLKS is nu de betere,Björn nu,maar zijn schot gaat voorlangs,Kreyel lost nu niet meer,Rodin zet door op een te korte terugspeelbal,de bal wordt bovenop het Zebradoel gekatapulteerd.Nieuwe aanval,tempoversnelling van OLKS,
Koen zet mooi voor op Björn maar diens volley wordt schitterend gekeerd door de Zebradoelman,Björn mag even later nog eens aanleggen maar schiet wild voorlangs.
De Zebra's zijn de draad nu helemaal kwijt.Ondanks het gegeven dat Kreyel nu baas is
moet het zich hoeden voor de scherpe tegenaanvallen van de Zebra's,toch krijgt OLKS
nog de kans van de eerste helft als de Zebrakeeper zich verslikt in een makkelijke bal,
Björn,tegelijk te verrast en te gehaast schiet de wenkende kans naast.Wim maakt meteen
een einde aan een op en neer gaande eerste helft.Tweede helft en de Kreyelerelf worden gewijzigd en de posities ook een weinig herschikt..Bérke,door sommigen verguisd door anderen verafgood komt Raf aflossen centraal in de verdediging,Raf die mag terugblikken
op een meer dan behoorlijke rentree,Eddy was al van het middenveld naar de back geschoven,zo zou de tweede helft aangevat worden.
Twee minuten ver in de tweede helft en Björn doet al van zich spreken,hij krijgt de bal aangespeeld van Chris en speelt subtiel tussendoor tot bij Jochem,die echter net niet snel genoeg is om vol te kunnen schieten,hij komt dan ook niet verder als een tippertje in - of net naast het zijnet,voorwaar een krachtdadig begin van de Kreyelse elf in de tweede periode.
Als dit een voorbode is voor wat nog komen gaat...Het gaat echter niet op deze wijze verder,
en hoewel de echte grote kansen schaars zijn is dit lang geen onaangename wedstrijd
om volgen,er zijn mooie combinaties van beide kanten,beide ploegen tonen inzet en de wil
om te voetballen en het is bovendien een erg faire partij.Alles is "net niet",nu mist een fraaie doorsteek van Rodin net dat tikkeltje precisie om voor groot gevaar te kunnen zorgen,het blijft nog steeds een brilscore...Maar OLKS blijft proberen en dat leidt nu tot een 100% kans,
Senne opent schitterend op Joeri,die laat zich iets te ver naar buiten drijven en maakt de schiethoek iets te scherp waardoor de Zebradoelman eens te meer redding kan brengen.
Senne pakt even later nog eens uit met een teruglegger op Koen,ietwat onzuiver of Koen
niet alert genoeg? Weg kans.De OLKS-druk houdt nu aan,een schot van Joeri wordt weer gepareerd door de bezoekende keeper,de er op volgende hoekschop belandt in de voeten
van Jochem die aarzelt niet en schiet,zijn poging spat uit mekaar op de dwarsligger.
Kan dit blijven duren?De Zebra's weten nu niet meer van welk hout pijlen maken,
OLKS profiteert (nog) niet van de situatie.Bérke en Kristof spelen centraal achterin een secure partij,het is geen sinecure om op die positie Steff en Chris te vervangen,
De oud(ste) krijgers Chrisje en Eddy kennen het klappen van de zweep en staan er
zoals gewoonlijk,ze houden de focus.
Kreyel verandert de aanpak,...er wordt nu gekozen voor ballen vanuit de tweede lijn maar de Zebragoalie is niet te verschalken en elke poging loopt dood op zijn vuisten.
Onder impuls van Kreyel zakt het tempo nu ,nog een kwartiertje te gaan,
het moet stilaan gaan gebeuren.
Bérke rukt mee op,Senne wordt in stelling gebracht maar draait zijn schot een halve meter naast de verste paal.
De Zebra's hervinden hun verdedigend elan en herstellen het evenwicht weer.
Er komt een weliswaar schuchter aanvalletje,niks verontrustends echter.
Nu is het weer OLKS-Time,een schotje van Rodin wordt door de keeper gepareerd.
Dan krijgt Kreyel een vrije trap op de rand van de 16,Joeri mikt die op de muur en
zo in hoekschop.
Bij het nemen van de corner wordt Kristof tegen de grond getrokken,
Wim is onverbiddelijk en legt de bal op de stip,domme fout overigens want de bal ging
 niet eens in de richting van Kristof.
Jochem mag het vonnis voltrekken en doet dat met brio en in de hoek, 1 - 0,eindelijk.
De zebra's moeten nu naar voren om de nakende nederlaag nog af te wenden,
en dat gebeurt ook.
Ogenblikkelijk wordt de druk opgevoerd,Eddy en co bezwijken echter niet,integendeel,
bij een nieuwe Kreyelercounter besluit Jochem eens te meer op de uitstekende doelman
van de Zebra's en Joeri doet dat in de rebound nog eens over.Het blijft gevaarlijk bij deze krappe voorsprong.De Zebra's geven nog niet op en zetten nog eens alles op alles,
in de slotfase versieren ze een vrije trap op een 18-tal meter van ons doel,de vrije trap geraakt niet verder dan onze muur.OLKS countert nu,Koen zoals het voor ons vandaag zo vaak was...bijna....Veel gebeurt er niet meer,OLKS schuwt de grote risico's en de Zebra's kunnen niet meer beter.De wedstrijd eindigt met een krappe zege voor OLKS.


JB

FC DE TRAM - OLKS 27-01-18

Posted by olympickreyelsport on January 28, 2018 at 2:20 AM Comments comments (0)

Zaterdag 27 januari,matchdag voor OLKS,dit keer in Neeroeteren,(Maaseik),
tegen De Tram,een ploeg die oorspronkelijk van Opoeteren stamt maar nu
zijn thuiswedstrijden afwerkt net buiten het centrum van Neeroeteren.
Het zou een hernieuwde kennismaking worden met deze ploeg want het was al
een tijd geleden dat we tegen deze ploeg waren aangetreden.
Het minste wat je dus kan zeggen was dat het als het ware een stap in het onbekende
zou worden,ook wat onze opstelling van vandaag betreft trouwens.
Onze beide doelmannen,Kristof en Tom moesten om uiteenlopende redenen afhaken,
Dieter was er ook nog steeds niet bij alsook Chris Aegten niet.Verder mochten Joeri,Raf en Jean,(gekwetst) tot de afwezigen gerekend worden en in laatste instantie moest ook
Stef Berben,de laatste weken een waardig vervanger van zijn vader gebleken,verstek laten gaan. Daartegenover stond dat Stef voor het eerst sinds maanden nog eens het groene vierkant betrad,Rodin was er na een half jaar afwezigheid ook terug bij,enklap op de vuurpijl en grootste verrassing was toch wel Gerard "forsitter" Vanwortswinkel in doel.
Het pleit voor het netwerk van Senne dat hij ook nog Yves,broer van Björn,Peuskens
had kunnen strikken om onze selectie te vervolledigen.
U ziet,het was wederom puzzelen om een samenhangend geheel binnen de lijnen te brengen.
Dat het niet van een leien dakje zou lopen bleek al heel vlug,bij OLKS ontbrak zo goed als
elk automatisme,niet verrassend met een team dat in deze opstelling nooit samenspeelde.Tram profiteerde hiervan gretig zonder evenwel OLKS te overlopen.
Toch was na een korte studieronde de eerste echt grote kans voor De Tram,een aanvaller werd vrijgespeeld voor Gerard,Eddy kon de man nog even hinderen zodat Gerard
met een ultieme parade nog redding kon brengen op diens inzet.OLKS onderging het spel nu,balverlies halverwege de Tramhelft,counter Tram,onoordeelkundig uitkomen van Gerard,gelukkig lob te hoog,hier komen we een tweede keer op korte tijd goed weg.OLKS geraakt even niet uit de omknelling en Gerard moet eens te meer kordaat ingrijpen,dit keer haalt hij de bal uit de voeten van een doorgebroken Tramspeler.Nog is het niet gedaan,dit keer een Tramaanval over rechts,perfecte voorzet maar de Tramman schiet,oog in oog met Gerard,de bal naast diens muit.Tram houd de druk aan,scrimmage voor de Kreyelerpot,
Steff kan de bal afweren.Er staat nu maar één ploeg tussen de lijnen en die heet De Tram,
als het collectief niet lukt,dan maar een solo geprobeerd denkt de Tramspits,maar weer
is daar Gerard die met de voet 's mans dromen in duigen doet gaan.
Toch is dit slechts uitstel van het onvermijdelijke,een nieuwe aanval over hun linkse flank wordt gevolgd door een perfecte voorzet en een dito afwerking,Gerard is dit keer kansloos, 1 - 0,
en daar mag vooral OLKS niet rouwig om zijn.
Even later staat bijna de 2 - 0 op de bordjes als Gerard onnodig zijn doel verlaat,
gelukkig is de hoek te scherp en komt de Tramspeler niet verder dan het zijnet.
OLKS komt er dan toch nog 'n keer uit en dat mondt uit in een goal van Koen,die slecht wegwerken van de Tramverdediging met een overhoekse knal afstraft,1 - 1,onverdiend,
maar dat maakt onze rekening niet.OLKS put moed uit dit doelpunt en herstelt enigszins
het evenwicht,op een counter legt Koen Jochem de 1 - 2 op de voet,doch die schiet
het kunstleer voorlangs,we gaan rusten met een zeer gevleide 1 - 1 stand.
De tweede helft en De Tram maakt zijn intenties dadelijk duidelijk,zij willen op het elan
dat ze het grootste deel van de eerste helft tentoon spreidden doorgaan.Ze komen onmiddellijk sterk opzetten,de linksbuiten zet 2 van de onzen in de wind,een lage schuiver in de hoek,
maar ook hier weet Gerard "de kat" Van Wortswinkel raad mee.De Tramstorm waait even snel over dan hij opgestoken is,Steff en Stef hebben nu in het centrum van onze verdediging
hun tegenstander in de zak,daardoor kunnen Senne,Bérke en Jochem iets vrijer ademen,
en ook Björn lijkt er eindelijk door te komen,hij laat dit overigens dadelijk zien
met een schitterend rond de thuisverdediging gekrulde voorzet,Koen schiet het geschenk
op de thuisdoelman,het blijft 1 - 1.
OLKS neemt nu,en dit voor het eerst in deze wedstrijd,het heft in handen,Tram wordt nu goed opgevangen en de wederoptredende Rodin wordt gelanceerd,zijn poging strandt
in het zijnet.OLKS laat niet af en Jochem devieert een corner van Björn naast.
Dan is het weer Tramtijd,ze breken uit,het schotje kan Gerard evenwel niet verontrusten.
De Tram neemt de macht terug over en zoekt iets te ijverig naar een strafschop,
de scheids,goed leidend,werkt niet mee en geeft een hoekschop.Gevaarlijke bal,
Gerard moet weer redden,ten koste van een nieuwe hoekschop.
Scherp aangesneden en aan de tweede paal staat een Trammer om binnen te koppen,op dit moment een beetje onverwacht maar het is een feit,we staan 2 - 1 achter.
De Tram put moed uit de voorsprong en blijft de Kreyelerburcht nu bestoken,een voorzet caramboleert via verscheidene stations naast Gerards doel,we komen weer goed weg want Gerard lag al in de verkeerde hoek.Er zit weinig lijn in het OLKS-spel ,het veld is ook een hinderpaal,al geldt dat natuurlijk voor beide teams,zelfs de supertechnieker Senne bezondigt zich nu en dan aan slordige passing.Het OLKS-spelpeil ligt in deze tweede helft hoger
dan in de eerste periode al dient eerlijk toegegeven dat De Tram allround het betere team blijft,vooral Björn schijnt bij ons het licht gezien te hebben,hij bedient op een schitterende manier Koen,die raakt de bal helemaal verkeerd en mist.Dit wordt onmiddellijk gevolgd door een dubbele misser in onze defensie,Chris en Steff verslikken zich in de bal,gelukkig staat daar weer Gerard om de meubelen te redden,OLKS lijkt aangeslagen en rijp voor de slacht want even later is De Tram daar terug,dit keer brengt Gerard redding met een beenveeg en houdt zo OLKS in de race.En ja,als de nood het hoogst is is de Senne nabij,(alsook de rest van de ploeg),Senne,leep als steeds,speelt Björn aan,die bedient met zijn zoveelste magische bal Koen,Koen gemeten pas op Jochem die met links droog binnen knalt, 2 - 2,
een Godsgeschenk,want dit hebben we echt niet verdiend.
We zijn intussen in de absolute slotfase van de wedstrijd beland en dan zou men denken
dat je voor zekerheid en dat punt gaat kiezen,maar dat is blijkbaar iets dat OLKS moeilijk kan,in eigen defensie wordt de bal weggegeven,dit keer kan Gerard niks meer doen,gelukkig wil de Tramspeler het geschenk niet en schiet alleen voor doel naast,even later overkomt Senne hetzelfde,er volgt een voorzet,de inzet van de Tramspeler komt via de onderkant
van de lat terug in het veld,de rebound wordt hoog over geknald.
Dit was het laatste wapenfeit die naam waardig,de wedstrijd kabbelt nog een minuutje ofzo verder en wordt dan door de scheidsrechter afgefloten. 2 - 2 ,een goede uitslag
voor een vertimmerd OLKS.

JB

KWB BOCHOLT - OLKS 20-01-2018

Posted by olympickreyelsport on January 22, 2018 at 4:35 PM Comments comments (0)

Tweede,eigenlijk derde wedstrijd van dit kalenderjaar,de derby tegen KWB Bocholt.
Normaliter is OLKS,zeker de laatste jaren de betere van KWB doch deze willen
tegen ons geregeld verrassend uit de hoek komen.
Dat leidt soms tot ongewone wedstrijden - en uitslagen.
We waren dus verwittigd
dat met dit KWB steeds rekening gehouden moet worden en dat bleek al in de eerste minuut van de wedstrijd,KWB zette op links een vlotte aanval op,voorzet die onze lat likte
de afvallende bal werd door een aantal Kreyelaars apatisch nagekeken en overgelaten
aan de linksbuiten van KWB die vlot de maat nam van zijn rechtstreekse tegenstander
maar dan alleen voor Kristof onbegrijpelijk naast knalde.Kristof reageerde bliksemsnel
met een verre uittrap , meegenomen door een klaarkijkende Joeri die met een natte knal afwerkt en zich op die manier een eerste keer in de scoringstabellen van 2018 hijst,
0 -1terugslaan heet dat dan.KWB,geenszins aangeslagen,neemt het heft in handen en
drukt OLKS vast op de eigen helft,meer dan een zeker veldoverwicht en enkele halve kansjes levert het hen niet op,integendeel,tussendoor staat OLKS garant voor enkele gevaarlijke uitbraken,Björn kan een schot,(schitterende assist buitenkant voet Jochem) niet kadreren.
Een tiental minuutjes duurt het KWB-initiatief en dan acht OLKS het welletjes en draait
de rollen om,dit leidt onmiddellijk tot een grote kans voor Björn maar die schiet
de gemeten voorzet van Koen in één tijd naast,even later mag dit duo hun kunststukje
nog eens overdoen,dit keer strandt de poging op de KWB-doelman.
Bij OLKS beginnen stilaan beelden van een doemscenario op te duiken,ook bij de wederom talrijk opgekomen OLKS-supportersschare zijn uitspraken als "zoe kriege vé het déksel oppe naas" of "seffes vultj ze anen andere kant" niet van de lucht,en toegegeven,vaak is het zo,
maar het blijven spreekwoorden en gezegdes.
Jochem besluit zich meer met de zaken te gaan bemoeien,hij rukt op en past zijdelings
naar Stef die niet aarzelt en de KWB-doelman vanop 20 meter te grazen neemt,
zijn schot verdwijnt via de binnenkant van de paal in doel, 0 - 2.
KWB is niet onder de indruk en probeert andermaal de bakens te verzetten,
Steff en co geven echter geen krimp.
Senne jaagt de manschappen naar voren en dat resulteert in een instant kans voor Koen,
hij schiet de voorzet van Stef echter op de doelman,de 0 - 2 blijft op de bordjes.Intussen blijft KWB goed meespelen echter zonder echt gevaarlijk te zijn.Eddy,wederom in een begenadigde dag zit overal tussen,Bérke is alomtegenwoordig.Kortom,geen doorkomen aan.OLKS gaat op zijn elan door en zoekt de snelle zekerheid die echter niet gevonden wordt.Jochem ziet een nieuwe poging op de thuisgoalie uiteen spatten,Koen komt op een subtiel doorstekertje van Stef een teen te kort.De laatste grote mogelijkheid komt er na een even schitterende als geniale combinatie Jochem-Senne-Heiko,,met oogstrelend ééntijdsvoetbal wordt uiteindelijk Björn bereikt die in de rol van aangever kruipt,zijn voorzet wordt door 2 mensen gemist,Joeri,opgedoken aan de tweede paal kan de bal enkel naast schieten,het lijkt een festival der gemiste kansen te worden.De referee blaast de eerste helft naar een einde,
een eerste helft waarover veel te zeggen valt.
Bij aanvang van de tweede periode maakt een ongewijzigd OLKS aanvankelijk geen aanstalten om massaal naar voren te gaan en laat het initiatief aan KWB met
de achterliggende gedachte dat ze risico's moeten gaan nemen willen ze nog iets thuis houden en dat dit voor een uitgekookt OLKS tot countermogelijkheden kan leiden,wat niet wil zeggen dat de ploegdiscipline bij OLKS verdwijnt,neeeee,daar waakt Senne wel over.
De eerste 10 minuten van de tweede helft kenmerken zich vooral door het sterke op - en neer (en ook heen - en weer ) golven van het spel,OLKS wil in eerste instantie niet,KWB wil wel maar kan niet beter.
Plots echter,out of the blue schakelt OLKS een versnelling hoger,KWB heeft hier geen antwoord tegen en Björn wordt eens te meer in schietpositie gebracht maar knalt
op de doelman die overigens een meer dan verdienstelijke partij speelt.De hoekschop die erop volgt komt in de voeten van Joeri die er in slaagt zijn tegenstander te omspelen,zijn voorzet bereikt Björn die zo verrast is dat hij vergeet af te werken,het blijft 0-2 en begint voor ons,trouwe supporters, stilaan pijn aan de ogen te doen.
Senne predikt inmiddels Kreyeler powerplay,KWB probeert uit de omknelling los te komen maar slagen er niet in het OLKS-blok te ontwrichten,en dat blok staat hoog.
Senne,Heiko,Stef geflankeerd door Björn en Joeri wachten net buiten de KWB-16,slaagt er toch eens iemand om door de mazen van het net te glippen dan waken Steff,Jochem
Eddy en Bérke,en in laatste instantie Kristof.
Ondanks ons organisatorisch goed staand elftal slaagt KWB er toch enkele keren in een uitbraak te bewerkstelligen,verder dan enkele gemakkelijke vangballetjes voor Kristof leidt dit echter niet,Kristof die alles bij mekaar een vrij rustige namiddag beleeft.
Na dit korte KWB-intermezzo is het weer de beurt aan OLKS om zich te tonen,ditmaal is Koen de aangever met een werkelijk schitterend balletje tussendoor op Björn,maar die kan
de KWB-doelman niet verrassen met zijn bal in de korte hoek,het lijkt Björns afwerkingsdag niet te zijn vandaag.Even later mag een aandringend OLKS zijn volgende kans te baat nemen,Joeri lijkt dit keer de doelman te grazen te nemen met een verraderlijke schuiver maar die heeft in extremis nog een onorthodoxe redding in huis en verwerkt de bal in hoekschop en houdt op die manier de KWB-hoop levendig.
Kreyel ruikt nu echter de definitieve beslissing en overheerst een lamgeslagen KWB
nu volledig,de voorsprong die nog steeds niet geruststellend is moet nu verder uitgediept worden,het is het moment.Er wordt nog een versnelling hoger geschakeld,het OLKS-collectief jaagt nu elk KWB-individu onverbiddelijk op,Björn komt en balbezit en behoudt het overzicht,
hij bereikt Joeri,diens voorzet komt bij een vrij inlopende Heiko,opgelegde kopkans,
niet te missen naast...
KWB komt nu niet meer in het stuk voor en het is gewoon wachten op het verlossende
derde doelpunt,dat lijkt er uiteindelijk te komen na een lang uitgesponnen combinatie,
Björns afwerkingskelk moet echter tot op de bodem leeg want ook nu blijft hij steken
in de beste bedoelingen.Kreyel geeft niet op en Heiko,enkele minuten eerder nog
kandidaat-afwerker lanceert Stef met een subliem steekballetje ,Stef wurmt zich voorbij
de laatste tegenstand en heeft de doelman te pakken met een gekruist schot.....niet helemaal want diens vingertippen remmen het schot af,gelukkig is Jochem goed gevolgd en
bij de pinken en dient hij op die manier KWB de genadeslag toe, 0 - 3,loon naar werken.
KWB,toch nog niet helemaal dood zet als in een laatste stuiptrekking nog eens een actie op,Kristof neemt het schotje lachend in ontvangst.
Björn ,wanhopig op zoek naar een voor hem eerste treffer van dit kalenderjaar ziet ook
deze poging stranden,dit keer op het dak van het doel.DE kans is echter voor Bérke.
Stef rolt de rechterflank van KWB op en bereikt met een 45-tiger het goed gevolgde Bérke,
die vanop een 7-tal meter naast de muit besluit,
Ook het laatste wapenfeit is Kreyels,een voorzet wordt door de veelgeplaagde Björn naast geaaid.
OLKS wint verdiend met 0 - 3 van KWB Bocholt,de score had echter veel hoger kunnen -
en moeten oplopen.

JB


Rss_feed